An itibariyle msn listemde herkes sevinç nidaları içeren iletiler yazmaya başladı.Heyoo kar yağıyoo,karlar düşer,kar kar kar yaşasın.Du la bi bakiim dedim kafayı camdan uzattım baktım evet cidden kar yağıyo.Şuanki surat ifademi nasıl tarif etsem bilemedim ki.Böle en uyuz gıcık tiksinç ifademle camdan dışarı bakıyorum.Niye mi çünkü kar denen olaydan ben nefreeeeeet ederim.Evet ederim kimse aa maa olur mu öle şey,ne romantiiiik demesin bana.Süper yakışıklı beyaz atlı prens bana karlar içinde gelip evlenme teklif etse de suratımda ortamdan dolayı aynı tiksinme dolu ifade olur.Benim romantizm anlayışım da tatil anlayışım da sıcak ortam olur ne biliim böle hoş şeyler deyince aklıma ortam olarak direk tropikal ada,sıcacık bi hava bikinimle güneşlenmek gelir.


Nesi güzel karın ya nesi güzel.Gezmeye gezemessin tötün donar,biraz fazla yağsa arabayı çıkaramazsın edemezsen bissürü kaza maza olur arabalar kayar,bebe belik hasta olur üşütür.Sonra hadi o güzelim(!)beyaz örtü bi hafta sora erimeye başlar,böle üstüne basıla basıla yarı eriye çamurla karışık bi bulamaç olur göz zevkini bozmakla kalmaz ayakkabıların içine eder.

Tamam kabul ediyorum okul zamanları yağması hoşuma giderdi çünkü okul tatil olurdu,işime gelirdi yani.O zaman da bütün bebe belik sokağa kar oynamaya çıkardı ya ben sıcacık evimden gene aynı meymenetsiz ifademle camdan bakardım onlara.Hadi gel sende kardan adam yapalım,kar topu oynayalım diyenlere cevabım ilkokuldayken de aynıydı,bu yaşıma geldim hala aynı."Yok abicim oynayın siz ben sevmiyorum,evden bakarım ben size böle."Ne çıkıcam da ayaklarım donucak,kartopu oynarken içime kar gircek ellerim morarcak.Ne derdim var,hiç işim olmaz.Bi kere heves ettiydim,o da çocukkene mahalenin arkası bayırdı.Orda çöp poşetiyle kayılırdı.Ne sandın öle kızaktı snowboarddu bilmez türk mahalle çocuğu,pratik çözüm poşettir hehehe.İşte ben de bi heves ettiydim artık nası olduysa çıkayım ben de kayayım orda diye.Alışmamış tötte don durmaz misali afedersin dakka bir gol bir ayarlayamadım ağaca tosladım,kafam gözüm patladı oh oldu bana ondan sora zaten yok anam iice elimi eteğimi çektim olaydan :)Hadi sadece manzara olarak seveyim diyorum yok o da olmaz.Beyaza bakınca migrenim coşuyo benim,paso güneş gözlüğüyle dolaşıyorum ondan.


Parayı bulsam öle lotodan falan,kışın beni kuzey yarımkürede bulamazsın.İlk iş güney yarımküreden yazlık alırım kendime artık Avustralya mı olur Güney Amerika mı olur.Türkiye'ye kış geldi mi de fıııy oraya,al 4 mevsim yaz ooooh mis sen sağ ben selamet.Bak hala yağıyo yağma len,kışş kışşşşşşş git :)

24 yorum:

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

bana ne yağan ilk karda dilek tutulur; ben de istiom ben de:)
yani bu sene kar bilem göremiciim ya yanarım yanarım ona yanarım:(((

babegazelle dedi ki...

amaaan istemem keşke ben de hiç göremesem antalya adana izmir fln oralara mı taşınsam :S

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Hislerime tercüman olmuşsun. Bende kardan nefret ederim. Şimdiye kadar belki bir iki kere kartopu oynamışımdır. O da zorla. Zaten karda hiç yürüyemem de hep düşerim :(

Ukturk dedi ki...

kar güzeldir be kuzum:P:p ben bütün gün karlar içindeyim benim yerimde olmak istemezdin galiba:P:p

Sen malidivlere falan yerleş.Mısırda olur:D

babegazelle dedi ki...

boogie:yaşasın benim gibi varmış bitane düşmesi de cabası evet :)

ukturk:ayyyy allah kolaylık versin sana o isveç norveç finlandiya 3lüsüyle zaten aram hiç ii diildir aman aman kalsın hakkaten yaa maldivlere ekvatora falan :))

osuruktanteyyare dedi ki...

her karda enaz bi kere kartopu oynarım bu yaşa geldim kazık kadar kız :D
hatta son sene yurttaki kızları gaza getirip terasta kartopu oynamaya götüren şahıs benim evet

MAYA dedi ki...

kar mı? nerede? valla camdan dışarı baktım yerler kupkuru.yağacakmış yani öyle mi?yandık desenize. manzaralı bir evde yağan karı seyredip tadını çıkaramadıktan sonra kar yalnızca eziyet bu devirde.

babegazelle dedi ki...

teyyare:sen oyna ben camdan bakan çocuk olurum :)

maya:walla ankarada yağıo tuttu sayılır yerler fln ,bencede eziyet

kırmızılı dedi ki...

anlamadığım balkanlardan gelen kar,edirneyi teğet geçip-ki nasıl başardı anlamadım-nasıl istanbula yağar yaaaaaaaa

Unknown dedi ki...

Sabah gelirken yağıyordu yağmurla karışık.. Aynı senin yüzündeki ifade oluştu bende de.. Küçükken seviyordum, okul tatil oluyor diye.. Ya da nerde ne kadar fingirdediğim çocuk varsa, beraber kardanadam yapmak maksatlı bir araya geliyoruz diye.. Ama şimdi büyüdüm ya düşerim de kafam gözüm yarılır diye korkuyorum.. :/
Tatil de olmasın, kar da yağmasın..
Poşetle kaymaya ek olarak leğenle kayardık biz bi' de.. :D

ella dedi ki...

ben seviyorum kartopu olayı falan, düşmeside ayrı bir aksiyon katıyor.
önümüzdeki beş yıl içinde kutuplara taşınıp eskimo olasım var :))

chocolate's lover dedi ki...

sen yazınmı doğdun diyeceğim ama sonbahar çocuğusun.Yazın doğanlar yazı daha çok severlermiş öyle bir söylenti vardı.Bende yaz hariç bütün mevsimleri seviyorum.İnce kıyfetlerle gezmek hiç hoşuma gitmiyor.İllaki dötüm donmalı.

Sinirli Prenses dedi ki...

Bende bayırlardan banyoda annemizin bizi yıkadığı leğenle kayanlardanım..Hey gidi hey kimkaldı eski leğenli kayakçılardan :))

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Ben okulda çalıştığım için yağınca tatil olma olasılığından dolayı seviyorum mereti, benim için kar hala tatil demek:)

BD dedi ki...

ahah ben de bugün karın yağışını izlerken pencereden bakıp güney yarımküreye taşınmayı düşünmüştüm. orda kış olunca da buraya gelirdim ne güzel olurdu. ohmis.

babegazelle dedi ki...

kırmızılı:gelir ooo teee ankaraya bile geldi baksana

piltik:evet işte ben düz yolda yürüyemem bi de o düşcem karizmam çizilcek aa evet leğen de vardı da annem vermezdi leğenleri bana ahah

owl:ben almiim annem sana kart atarım karayiplerden :)

choco:sonbahar da değil aralık bildiğin kara kış çocuğuyum ama nefret yani bana da tam tersi yaz olcak cıbıl cıbıl gezcem öle :)

sinirli prenses:dediğim gibi annem leğeni vermezdi ki bana :)

banu:e işte bi tatilcilere yarıo bana bişeyi yok hatta çok kar yağıo die an itibari programımı iptal ettim kös kös oturuorum evde :(

babegazelle dedi ki...

kontes:bendensin ;)

Yeliz dedi ki...

ankara, bursa vs kara büründü istanbulda sabah yağdı şimdi tık yok, ee yağsada tatil olsa diyorum ben ya;)

Adsız dedi ki...

ben de kuru soğuğu hiç sevmem ama şöyle bi lapa lapa kar yağsa bnde camdan izlesem falan çok gzl olur özledik ya kaç zaman oldu bizede gelsin ankarada çok tuttu mu bari sen bize gönder bize:D ama ne olursa olsun yaz çocuğu olmamdan mıdır bilmem yazın yeri bnde ayrıdır yazı çok severim ne gzl kat kat giyinme derdi yok şimdi zorunlu olmadıkça canım dışarı bile çıkmak istemiyor dışarsı çok soğuk brrr ama yine de yağsın kar unuttuk çünkü nasıl oluyrdu..öylde soğuk böylede bari kar yağsın

babegazelle dedi ki...

an itibari ile yağmıo yağan da eridi işallah yağmaz gene alın hepsi sizin olsun :)

ESRİK dedi ki...

Ben de sen gibi düşünüyorum. Param olsun hep yaz yaşayayım valla:))

tuba dedi ki...

yazı kıştan daha çok seviyorum ama kışın da kar olayı hoş :P beyaz beyaz böyle çok güzel :)

Unknown dedi ki...

Hahaha ... Aynen ben de anlayamam valla benim kar sevincim sadece küresellikten valla, çevre bilincine sahip olmamdan :)

lunawar dedi ki...

kar dediğin nane sinsidir..
kotunun paçasına, atkının kıvrımına, cebine, pabucunun kıyısına saklanır..
sonra az ılık bir ortama girince.. bir bakmışsın.. ıpıslaksın..
hiç sevmem.. hiç hazetmem..