Bütün arkadaşlarım birer ikişer öğretmenlik yoluna giriyolar.Biz formasyona giderken hocalar sorardı kaçınız öğretmen olmak istiyo 60 kişi sınıf allah seni inandırsın 2 bilemedin 3 kişi parmak kaldırırdı.Kime sorsan yok abi ya n'örtmen olcam,şöle dış ticaret firması olur avrupa firması dış ilişkiler olur öle şeler istiorum ben,buna da ölesine geliorum diodu.Nooldu ballim kriz vurdu,vurmasa da gerçek iş dünyası öle örenciyken sabancıda çalışcam hayalleri kurmakla olmuyodu herkes bir iki yollamaya başladı kolejlere cv,ben bizzat kendim de dahil.Kimisine tuttu,kimisi ben gibi hala beklemede.Ama ciddi ciddi düşünüyorum acep benim bünyeden öretmen çıkar mı???Bak işte o konuda ciddi şüphelerim var.

Şimdi bu öğretme işi,iyi İngilizce bilmekle(ya da herhangi başka bi alan sen koy yerine)olan bişey değil,tamamen farklı.Neyi nası öretceni bilmek lazım,hani ıcık cıcık gramer bilmek bunu beyinlere sabırla zerk etme yeteneğin olması lazım.Evet ben iyi ingilizce konuşurum,okurum yazarım ama artık hele hiç gramer die bişey kalmamış.Biz onu öğrendik bitti,kural kaide devri kapandı bizim için bi noktadan sonra,otomatiğe girdi o.Hani bi yabancıyla konuşurken hiç dikkat etmem öle ama gramerine göre cümle kurayım bilmemne.O lise dönemindeydi.Dil sınıfıydık ya bi de böle egzantirik cümle kurcaz yarışcaz die nası kasardık böle.In order that,despite the fact thatle falan bağlardık cümleleri,höööh.Hoca yavrum tamam bilionuz da economy in language die cıs cıs cırlardı.Ben üniversitede,az buçuk yurtdışına çıkınca iki yabancı görünce anladım ne demek istediğini .Bıraktım o işleri dediği gibi e ingilizce oldu sana zenci ingilizcesinden hallice.Dediği gibi hocanın başlıosun kısaltmalarla konuşmaya,because bile coz oluyo.Bi süre sonra ne uraşcam diosun tenseleri kaldırıosun,zaten yurtdışı tecrüben yoksa da artık bizim televizyonlarımız bile amerikanlaştı çok yabancı yayın izliosan acık dili kapma yeteneğin de varsa sonra otomatik amerikan gençlik argosu konuşmaya başlıosun al sana.Hele ki yabancı arkadaşların varsa bunlarla chatleşme gibi bi olayın varsa daha beter,hızlı yazma kültürünün bilinmesi gereken bi yer msn zaten.Yazın da bozuluyo.I don't know yazmaya kim uğraşcak o oluyo dunno,ne bilim howzit gal,gonna talk to u later,luv ya,gibi bişeler çıkıo ortaya :)İşte böle yapa yapa öğretmenliğin gerektirdiği o formal bilgileri kaybetmişim haberim yok.Ben bunu nerde anladım gelioruz o olaya

Benim aney de ingilizce öğretmeni.Kuzenim var işte 6.sınıfa gidiyo.Bigün araradı bu ben açtım.Halamı versene gazelle abla.Dedim yok halan evde noldu.Ödev sorcaktım ingilizce.Laaaaan ,beni adamdan saymıon mu,koskoca diplomam var lan benim sorsana bana eşşek sıpası dedim.Kem küm ya halam olaydı ama falan dedi bu.Hööyt sor ulan dedim,kös kös sordu mecbur.Konu zor bi konu değil de bak dinle rezilliği dinle ahaha.Şey ödeviymiş,şunu yapmalıyız bunu yapmalıyız dicekler ingilizce.Nedir o da I must go to school,I mustn't speak at class gibi cümleler.Sordu bu ben söledim hepsini.Mustn't kalıplı cümleye geldik.Bu nası yazılıo ki o dedi.Dedim m.u.s.n't.Ya emin misin gazelle abla dio garibim hala.Salak böle tabi yaz hade dedim,ok dedi kapadı bu.Ama işte anlattığım durum nası bozulduysa yazım artık sen kalk koskoca üniversitesinden amerikan kültüründen mezun ol bi doğru mustn't yazama ahahaha.Hadi ben farketmedim bi allahın kulu hoca da demez mi ki kızım yuh buraya gelmişin mustn't yazılması gereken şeyi sen musn't yazıon kendine gel die.Yok düzelten de olmayınca ben mutlu mesut heryere musn't yaz,üstüne kalk bide çocuğun ödevine yazdır.Bide gıcık öğretmen cinsi vardır ya bişeyi yanlış yaz gramer cümle de doğru olsa hepsini yanlış sayar ya,bunların da öğretmeni böyleymiş.Bu salak da,gerizekalı lan sanane,(sen kendine bak başkasıyla ne uğraşıyosun)sınıfa gitmiş,ödev teslim etcekler,yanındakine bakmış mustn't yazıo beriye bakıo öle yazıo.Bu demiş ki lan hepiniz yanlış yazmışsınız,ben gazelle ablama sordum o musn't dedi ingilizce öğretmeni o.Uçurumdan anlatayan koyunun arkasına giden sürü misali bütün sınıf kağıdı değiştirmişler mi sana.Öğretmen de gıcık tabi hepsine sıfırı basmış,öle puan kırma falan da değil.Bi de böle ota boka velilerin ayaklandığı okulu bastığı bi okul,benimkiler ayda yılda bir zorla giderlerdi veli toplatısına,şimdiki veliler de bi acaip ha.Birer ikişer damlamışlar,nedir bu kötü not hocanım diye,hoca demiş böle böle yanlış yazmışlar.E kimin başının altından çıktı,zaten bebelerden biri bizim kuzenin adı verince bu da dakkasına sat beni gazelle ablam böle dedi diye.Buyur şenliğe,buyur rezilliğe.Yengem arıyo beni hem gülüyo hem ne biçim ingilizce öğreymenisin zuhaha altıncı sınıf ingilizcesi bile beceremion rezil olduk senin yüzünden diyo.Şimdi sen söle benden ingilizce öğretmeni olur mu olmaz mı???Bence sakata gelir benim yetiştirdiğim çocuk ahahaha.Pislik yaparım kesin küfür neyim öğretirim sabiye sübyana ne o mr and mrs brown are going to the seaside çok sıkıcı:)))Zaten başvurduğum kolejler bunu hissetmiş olcaklar ki almadılar beni hahahahah.Banane lan öğretmiyorum herkesin ingilizcesi kendine.Zaten bundan sora da sırf kendi amaçlarım için ne bilim yazın gidip güney illerde yakışıklı turist tavlamak için neyim kullancam dilimi,türk erkeği yapınca afferim de ben yapınca nie olmuyo,yürrü beeeee cinslere eşitlik ahaauheueheue
La bide benim staj maceralarım vardı du bi ara da onu anlatayım :))))

22 yorum:

Haydins dedi ki...

Aslinda sen sakrak bir ogretmen olur senden , ogrenciler hic sıkılmazlar dersten ama ne ogrenırler onu bılemem..Delı kız!!

kırmızılı dedi ki...

örtmen olunca kitap tan işliyosun ya grammar i :D şaşırmazsın o zaman endişelenme.
misal ben tenseleri,grammar i falan lise de ücretli yaparken öğrenmiştim :D

41 kitchen dedi ki...

valla ilköğretime bişey diyemicem ama senden çok farklı ve sevilen bir lise öğretmeni olur kesin:Pp samimi söylüyorum bunu ki keyifli, genç, dinamik öğretmenleri çok seviyor lise öğrencileri. 60 kişilik sınıfta 2-3 kişinin öğretmenlik istemesi de iyiymiş ama:D zaman değişiyor ve gerçekler de tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne. ben eğitimde olduğum halde çok başka hayallerim vardı ama şimdi boşver diyorum ne kopartırsak kar:Pp ingilizce eğitimi de cidden zor bence. grammer dediğin şeyi adamlar kendi ülkelerinde kullanmıyor. ya da türkçe de bile bi ton eksiklik yapıyor sen ingilizce öğretiyosun ohooo zor iş valla ne diyim.

babegazelle dedi ki...

haydins:ehehe işte o örencekleri şey kötü şeler olursa mazallah anaları babaları başıma çömer :))

kırmızılı:öle de bi stajdayken hoca uyardıydı gonna wanna diip duruonuz çocuklar anlamıo die konuşmada kaçırıosun hadi ötekine kitaptan bak da :)

htc:lise mi dediiiin ahahahaha emin ol lise çok daha sakat lisede staj yaptım onu da bi ara anlatırım anlarsın ne demek istediğimi hahahaha

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Ben de o parmak kaldırmayan gruptaydım, bi' de sorana "ay örtmenlik dışında n'olursa yaparım vallaahi" diye artislik taslardım.
Lakin, baktım millet patır patır dökülüyo, kolejlerdi, kurslardı, atananıydı falan, benim etekler tutuştu, ben de gittim öğretmenliğe sığındım herkes gibi.
Ve bu anlattığını ne zaman derse girsem yaşadım, çocuklar başladı hocam "got it?" ne demek, hocam "gotcha" ne demek, ağzımdan kaçıyo tabi bir CNBC-E abonesi olarak.
Hala da grammar'i sallamam,o YDS için hatmettiğim kaidelere de bi' güzel reset attım.
Temel kavramlar dersen hak getire.
Ooh, beni atayan devleti öperim :D

Not: Atasın lan yine de! :D

osuruktanteyyare dedi ki...

ahah vat dı fak ar yu duingg :P

Adsız dedi ki...

olay amma entrikalara bürünmüş yaw bi musn't neler yaptırmış o öğretmende ayrıca ne kılmış ya...bnce iyi öğretmen olur senden aman ztn neye lazım olıyr gramer salla gitsin ver argoyu ver gitsin grçk ingyi öğretmş olursun biz gibi uyutulmasın öğrenciler basma kalıp cümleler sanki biz türkçeyi öyle konuşuyoruz gerçk ing tanıştır oları :D:D yeni nesili kurtar şu gramer belasından :D amerikan aksanını kısaltmaları argoyu yapıştır bak sen sonra nsl bal gibi anlaşıyoruz,ilşkilerimiz bile gelişir...ing kullanacağın alanlarada ayrıca bayıldım şimdiden kolay ve rast gele,kim tutar seni,arkandayım bilesin;)

kukumanpaşa dedi ki...

i wish i was a fish in your dish

cool cookie dedi ki...

Baabecim inan o ingilizce ogretmenliği yapan insanlar senden daha iyi degil. Bugun bir yerde bir ogretmenle tanıstım. YAbancı misairlerle ingilizce konusmak için atladı one. Ben ingilizce ogretmeniyim diye. ay kadın var ya unvanıyla alakası yoktu. Cat pat el kol isaretleriyle anlastı. Madem oyle ne atılıyorsun ortaya da gelen ingilizlere kendini rezil ediyosun! gıcık oldum gıcık!

babegazelle dedi ki...

teyyare kukumanpaşa:she sells sea shells by the sea shore o zmn ahauaha

nevruz:oo bana kalsa güzel öretirim ben onnara mis gibi sokak ingilizcesi de milli eğiitim sekte koyar zannımca:))

cookie:ya öle cnm ona bişe demiorum ölesi de çok,ama işte biz kendi konuşmamızı geliştirdik ettik kökeni salladık sonra yoksam ne hocaları cebimden çıkarırım ben beaaaa(hözt az mütevazı ol lan )eheueheue ;)

babegazelle dedi ki...

elalemin akıllısı:hadi yaa la ne çok meslektaş varmış haaa heueheu ya gotchayı öğrensin bebeler daha ii yaaa sonra apışık kalıolar benim stajerlik zamanım hıocam us ne die soran lise bebeleri vardı bildiğin biz manalı us yaa höööh

Pilli-Cadi dedi ki...

gazelle varya asil is eger süper zengin döpiyesle gezinen biri olmak istemiyosan ögretmenlik cillop ya:D bak ciddiyim hangi meslekte var o kadar tatil?
ben bi bitireyim okulu dayicam cvleri özel okullara bizim ordakkinde tanidiklari var babami araya sokarsam belki yerlesirim:D paso izin kagidi yazicam ögrencilere. rehberlik ögretmeni olceemm:D
diyorum diyorum da orda meslegimi nasil kullancam o da ayri. pedagojiyi kimin üstünde uygulican ki iste isin kötü tarafi o.

yoksa ögretmenlik kadar bos beles meslek yok

Adsız dedi ki...

İZ ÖĞRETMENLERE NE GÜZEL İŞİNİZ VAR BOL TATİLİNİZ VAR, YATA YATA PARA KAZANIYORSUNUZ DİYENLER HAKLI. AŞAGIDA ÖĞRETMENLERİN YAPTIKLARI İŞLERİ OKUYUNCA ÖĞRETMENLİĞİN GAYET BASİT BİR MESLEK OLDUĞUNU SİZ DE GÖRECEKSİNİZ.
1- Toplantılara katılınacak,
2- Yıllık plan yapılacak
3- Günlük plan yapılacak
4- OGYE çalışmasına katılınacak
5-TKY çalışmalarında bulunulacak
6- Nöbet tutulacak
7- Sınıflar düzenlenip panolar hazırlanacak
8- Toplantılar hafta sonları veya ders saatleri dışında yapılacak
9- Kurumların açtığı sınavlara ucuz iş gücü olarak gidilecek,
10- Seçimlerde zorunlu olarak sandık başkanı olunacak
11- Envai çeşit tören, kutlama vb. proğrama katılınacak.
12- Her hafta tüm öğrenciler için ve tüm derslerde değerlendirme formları doldurulacak.
13- Kişisel dosyalar her dönem sonunda doldurulacak.
14- Öğrenci tanıma fişleri doldurulacak.
15- Portfolyo dosyalarına hiçbir çalışma getirmeyen öğrencilere çalışmalarını getirmeleri için yalvarılacak.
16- Öğretmenliği öğretmenlerden iyi bilen velilere dert anlatılacak.
17- Sosyal kulüp çalışmaları ve toplantıları yapılacak.
18- Rehberlik çalışmaları, anketleri yapılacak ve raporları tutulacak
19-Ders işlemek yerine internetteki ve kitaplardaki bilgileri bize okuyarak bak okuyan toplumuz imajı veren insanların zorunlu seminerlerine katılınacak.
20- Pansiyonda nöbet esnasında öğrencilerin yemek etüt, uyku, banyo, hastalık, can sıkıntısı, aileden
ayrılık sendromu, koğuş ve oda düzeni durumlarına bire-bir müdahil olunacak.
21- Sınırsız sorumluluk, öğrenci takılıp düştüğünde polise ifade verilecek. Hiçbir dayanağı olmaksızın dayakçı öğretmen olmakla suçlanılacak.
22- Öğrencilere çalışma kâğıdı hazırlanacak
23- Öğrencilere yarın ne gibi etkinlikler yaptırabilirim diye düşünülecek
24- Velilerle görüşülecek
25- Teneffüslerde çocukların şikâyetleri dinlenecek
26- Panolara asılan şeyler belli aralıklarla dosyalanacak
27- Her hafta rehberlik ve sosyal etkinlikler dersi için tutanak tutulacak
28- Toplum hizmeti için zaman yaratılacak
29- 40 dk içinde yüz kere öğretmenim diyen bücürlere efendim denilecek
30- Kavga edenler ayırt edilecek, kafası gözü yarılanlara pansuman yapılacak,
31- Değerlendirme testleri hazırlanacak
32- Değerlendirme testleri evde değerlendirilecek,
33- Üstüne saldıran veliler ikna edilecek,
34- Bilgi yarışmalarına öğrenci hazırlanacak,,
35- Öğrencilerin evlerine gidilip hal hatırı sorulacak,
36- Saha çalışması yapıp okula gelmeyen öğrencileri toplayacak ve okulagetirecek,,
37- Temizlik, spor, fotokopi, demirbaş, sabun, tuvalet kağıdı için paratoplanılacak,
38- Taşımalı öğrencileri sabah servisten inerken sayıp kontrol edilecek,,
39- Öğle yemeğinde listeden çağırıp sıraya koyulacak,
40- Okul çıkışı öğrenciler servislerine bindirilecek.
41- Belirli Gün ve Haftalarla ilgili program hazırlanacak,
42- Öğrencilere katılım için yalvarılacak,
43- Belirli günler ile ilgili pano hazırlanacak,
44- Panolar için yazı ve şiirler, bulunacak ya da kontrol edilecek.
45- Veliler okulda bilgilendirilip, eğitilecek
46-Kanuni hak olan sevk ve izin istenirken mahcup, hafif ve ince bir sesle rica edilecek ve sevk dersin olmadığı bir zamana denk getirilecek,hasta hasta derslere girilecek, bazı yerlerde muayene saati sevkeyazdırılacak (diğer çalışanlara da mesai dışında mı sevk alın deniliyoracaba).
47- Veli toplantıları yapılacak.
48- Okul aile birliği toplantılarına katılınıp velilerin kahırlarıdinlenecek.
49- Her dönem ve gerektiğinde zümre toplantıları yapılıp tutanakhazırlanacak.50- Yeni müfredat konusunda veliler bilgilendirilecek.
51- Gözlem dosyaları tutulacak
52- Etkinlik yaptırılacak(yapmayanlara bir şey yapılmayacak)
53- Sınıf başkanı, kitaplık görevlisi, temizlik başkanı seçilip görevlerini yapıp yapmadıkları günlük olarak takip edilecek. 54- Hizmetlilere ya da idareye bildirilen temizlik, tamirat ve görüşler bukişiler tarafından dikkate alınmayacak.
55- Gelen giden evrak defteri doldurulacak
56- Laboratuar düzenlenecek, temizlenecek
57- Müdür ve müdür yardımcılarının yapmak istemedikleri görevler yapılacak
58- Çocukların elbise, saç, tırnak temizliği ile ilgilenilecek.
59- Deneyler, gözlemler, etkinlikler için hazırlık yapılacak.
60- Beslenme saatinde beslenme yaptırılacak.
61- Başarısızlığın sebebi araştırılacak.
62- Mahallede kavga edenlerin aileleri okulda dinlenecek.
63- Müdür Beye hesap verilecek.
65- Dersi boş olan, derslerine branş öğretmenleri giren (özellikle sınıf öğretmenleri) öğretmenler,''İşlerim var şu boş sınıfa derse giriver'' diyen idarecilerin derslerine girilecek.
66- Birilerine ek ders ücreti verebilmek için açılan seminer, hizmet içi eğitim vb. şeylere gerçekten ihtiyacı olup
olmadığını bilmeden, sormadan zorunlu olarak ders saatleri dışında
katılmak zorunda kalınacak.
67- Sorumluluğu çok yüksek olan nöbetçilikler yapılacak
68- Son zamanlarda artık iyice raydan çıkan eğitim sisteminde öğretmenlikten çok dadılık yapılacak.
69- Müdür ve müdür yardımcılarının imalı ve iğneli sözlerine kulak asılmayacak, duymazlıktan gelinecek.
70- Spor parası toplanacak.
71- Yakacak ve ihtiyaçlar için aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak
72- Onur kurulu ve disiplin kurulu toplantılarına katılınacak
73- Nöbet günü ve diğer günler öğrencilerin kılık kıyafet kontrolü yapılacak
74- Nöbet defterine gelmeyen öğretmen yazılacak ve sınıf defteri imzalanacak.
75- Zaman zaman öğrenci çantalarına arama yapılacak
76- Okula getirilmesi yasak olan eşyalar için tutanak tutulacak ve bu eşyalar ailelerine teslim edilecek.
77- Aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak
78- Nöbetlerde mıntıka temizliği yaptırılacak.
79- Ünitelendirilmiş Yıllık Plan Yapılan Açıklamalar
80- İş Günü Takvimi
81- Ünite Süre Çizelgesi
82- Yıllık Çalışma Programı
83- Haftalık Ders Programı
84- Ünite Çalışma Dosyası
85- Sınıf Ders Defteri
86- Deney defteri Raporu
87- Gezi Planı
88- Öğrenci Kişisel Robşayanı
89- Öğretmen Not Defter
i90- Kitaplık ve Defteri
91- Çevre İncelemesi
92- Tebliğler Dergisi Fihrist
i93- Sınıf Demirbaş Listesi
94- Ders Dışı Etkinlik Dosyası
95- Yazılı Kağıt ve Cevapları
96- Ödev Listesi-Ödevler
97- Dershane Araçları
98- Koordinasyon Kurulu Kararı
a. Cümle Listesi
b. Metin Defteri
c. Metinler
d. Kontrol Tablosu
BİR DE BİZ ÖĞRETMENLER ÇOK YORULUYORUZ DERİZ. ŞUNCACIK İŞ YAPMAKLA HİÇ İNSAN YORULURMU,pillicadı.berrinim

siminya dedi ki...

Öğretmenlikte tıpkı diğer on milyon yediyüz kırk meslek gibi dışardan kolay görünen mesleklerden ama yukardaki adsızın listesini okuyunca bu işin hiçte böyle olmadığını görüyoruz, bence kolay iş yok belki baba parası yemek kolay evet :)

ella dedi ki...

haha çok güzel, çok matrak bir öğretmen olur senden. öğrenciler sana tapar bence.

Adsız dedi ki...

Onu bunu bilmem de ögremenler bana hep bole daha guzel gelmistir:P:p Evlenilecek kisiler ogretmenlerdir diyorum.Bayanlara en cok yakistirdigim meslektir ayrıca:P:p

babegazelle dedi ki...

pilli:yani tatiller ii de hemen altta üşenmemiş sevgili berrinim kocaman bi liste hazırlamış kapak da olabilir sanki bize hahaha

siminya :evet yaaa baba parası en tatlısı bide söylenmesee:)))

owl:hahah saol bacım :)

ukturk:bulalım sana bi öğretmen hemen everelim snei ;)

Unknown dedi ki...

:))))))) Olabilen olsun valla :pPp
1990'larda İngiliz Dili okurken hocalarımız hiç sormadı hangi meslek diye, ben de Dil sınıfı okuturken onlara sormadım, ne iş diye. Yapabilen yapıyo zaten. Zorlukları yanında bence çok güzel bir meslek, ama ciddiyet ve disiplin gerektiren bi meslek. Düzenli hayatın olmalı filan. Bence öyle yani:)

Sevgiler

~PakKaramu~ dedi ki...

Happy new year to you

chocolate's lover dedi ki...

Babe allah kolaylık versin.Bende öğretmen olmadığıma çok üzülüyorum.Birde bişey farketmiyecekmiş diye düşünüyorum.Bende işsizim sende..

babegazelle dedi ki...

yazbakim:haklısın örnek oluşturcaksın sonuçta,bende o biraz klavuzu karga olanın durumu olur haha

pakkaramu:happy new year yourself thanks

choco:iş dileyelim yeni yıldan o zmn:D

Adsız dedi ki...

Your means of explaining all in this paragraph
is really fastidious, every one be capable of without difficulty know it, Thanks a
lot.

My blog; large stopwatch.