Susan Boyle on Britain's Got Talent
Yükleyen dwarthy



İnternetle az haşırneşir çoğu insanın Susan Boyle'dan haberdar olduğunu düşünüyorum zira videosu heryerde dolanıyo bu sıralar(olsun ben gene koyuyorum bilemedim ben diyen buyursun izlesin).Hani şu İngiliz popstarı Britain Got Talent'a katıldı.47 yaşındaydı,evlenmemişti,bütün hayatını küçük bi iskoçya köyünde hasta annesine bakarak,kilise korosunda şarkı söyleyerek geçirmişti,çirkindi ,feminen değildi ama gelip popstar jürisi önünde Eleaine Page severim onun gibi olmak istiyorum diyebildi.Seyirciler ağız burun yaptı,Simon Cowell gine yavşak yavşak sorular sordu.Sarışın kız peeh gibilerinden şekillere girdi.Ama hatun helalinden bülbül gibi şakıyarak koca bi salonu tabiri caizse göt etti ayakta alkışlattı kendini.O gün bugündür ne zaman interneti açıyorum mutlaka ordan burdan bi Susan Boyle haberi fırtlıyo önüme.Flaş flaş küçüklüğünden beri öğrenme güçlüğü çekmiş!Hayatında hiç bi erkekle çıkmamış öpüşmemiş!Falanca tv yapımcısı ben onu yemeğe çıkarırım o zaman demiş(aman hiçbi reklamı kaçırmayın)!Video sitelerinde ne zaman denk gelsem altlarda yorumlar hep şu tarz yaa böyle bi kadından böyle bi ses bravo yaa.Ya insan hiç tahmin edemiyo helal olsun kadına bak sese bak.


Ya kardeşim ben de bu insanlara inanamıyorum.Hayır şekilcilik hayatın her alanında insanın karşısına çıkar eyvallah.Acımasız gerçek güzellik görsellik aranan bişi .En basit işil anında "presentabl" ibaresi insanın suratına tokat gibi çarpar.Şu kadarcık kelimenin çevirisi aslında şudur:Bana güzel kadın yakışıklı herif lazım kardeşim,çirkinsen feriştahı olsan gelme bana,vitrin yapacam ben!Ona kızmam bunu gerektiği işler de var şimdi kabul ama kardeşim şarkıcılıkla ne alaksı var.Var diceksiniz ben de dicem ki şarkıcı ve popstar arası bence fark var.Popstar show girl'lük ya da show boy'luğu da içine alan bi kavram.Yani nedir popstar daracık şortunu giyip bi oraya bi buraya kıvrılan Hadise'dir,sırt dekoltesi veren Murat Boz'dur,sopa dansı yapan Britney Spears'dır.Tamam bunu yapanda güzellik ara ama şarkıcının sırf kulağa hitap eden iş yapıyorum ben kesiminin de görünüşe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.Aaaa çirkin ama sesi çok güzel.Nası bi cümle bu allasen.Öle bi kural mı var fiziksel güzel olamayanın sesi de güzel olmaz diye.Mis gibi ses dinlemicen mi kapa gözünü dinle töt baş açık klip çekmeyiversin o sanatçı da.


Susan Boyle olayında hani şöle atsalar başlıkları anlarım:"47 yaşında bu yaşına kadar hiçbi profesyonel eğitim almamış Susan Boyle popstarı salladı,ustaları kıskandırdı."O zaman dersin ki tamam alaylı ama bak nası ses var.Ama tek öne çıkardıkları kadının çirkin olması.Kardeşim sanane kadın çirkinmiş köylüymüş de öpüşmemiş de vah yazıkmış da.Kadına ilahi güç aslanlar gibi ses vermiş,millet arkasından hala ezik edebiyatı yapıyo.Kadının 3 gözü 5 ayağı olsa daha az olay olurdu heralde sanki ilk defa çirkin bi insan güzel şarkı söyleyebiliyo.Aretha Franklin çok mu güzel bi kadın top gibi bi teyze milyonlar tapıyo kadına.Müslüm Gürses arabeskin şeyhi gibi adam ve gözün gördüğü üzre fiziksel bi çekiciliği yok,birsürü örnek var dünyada da Türkiyede de.Norah Jones tamam çok tatlı güzel bi kız ama seksi falan diil bi piyano ardı söyleyip duruyo şarkısını.Yani demem o ki insanlar show bussiness ile gerçek müziği birbirlerine karıştırıyolar.Alıştı millet çünkü elektronik kayıt çıktı sesler bilgisayarla düzeltilir oldu akustik kayıt yalan oldu zaten baldır bacak görme merakından ses değerlendirilmez oldu,sonuç da al böyle oldu:Ses,efenime söliim kaliteli müzik nedir ne değildir ayırt edemez kulaklar.


Umarım can-ı gönülden dilerim ki bu kadın biyerlere gelir babalar gibi souldu jazzdı bi albüm yapar çok satar geç kalmış olsa da divalar arası yerini alır da kadıncağza ucube gibi davranan kesime kapak olur.Yürrü bee Susan ablam walla ben arkandayım :)
P.S:Bide ablamın yeni börtleyen bi eski kaydı var ki aman aman diyorum.Cry me a River(Justin'inki gibi bişi beklemeyin bu jazz gayet).Sadece 1000 kopya civarı basılan yardım amaçlı bi albüm için söylemiş 99'da.Bu kadar mı güzel söylenir ya bi şarkı kadife gibi.Oy bi sempatik yaptı ki beni bi elimde şarap kadehim eksik kaldı walla ;)


22 yorum:

Sycorox dedi ki...

Öle bende tvde izledim,hemen hiç evlenmedi,annesine baktı vb. ezik herşeyi sıraladılar ama kadın sesiyle dövüyo valla ne diyelim:)
Şekilcilik dayatılıyo bilinçaltımıza,şu çirkin bu güzel,onun dötü kocaman,şunun bacakları çarpık vs..
Bu ne ya:S

chocolate's lover dedi ki...

bundan başak bir tanede paul adlı yarışmacı vardı.Oda milletti ağlatıyor.Benim bile gözlerim yaşardı niyeyse...

babegazelle dedi ki...

syco:ulan dinle geç sanane dimi kadını öveceklerine rezil ediolar yok öpüşmedi de bilmemne de

choco:cep telefonu satıcısı olup da opera söleyen dimi onu da biliyorum o geçen sezondaydı hatırladığım noldu ki ona çekmio ki anam bizim çanak te ingiltereyi:D

öykü dedi ki...

muhtesem bı ses olaganustu ve sıradısı
sesıyle hakettıgıı yerı alır umuyorum.

ZIBBIDI dedi ki...

Okullarda ders olarak gösterilecek nitelikte bir olay..

Daha küçücükken çocuklarımıza öğretilmeli,insanların neye göre yargılayıp değerlendirilmesi gerektiğini..

M.E.B bana uzaak şimdi.Beliz hocam hala buralardaysa o bunu çocuklarımıza wermeye başlayabilir,yeni yetişen nesile bir faydamız olur belki..Tabii Bu konu Beliz Hocam ile çelişmiyorsa..:P

:D :D :D

Jojee dedi ki...

cry me a river bitirdi beni valla:)
verin kırmızı şarabımı tpopuklularda bir vals yapmak istiyorum:D

babegazelle dedi ki...

öykü:bencede bencede:)

jojee:şöle bi jazz barda dinlenilcek bi şarkı dimi ;)

zıbbıdı:daha ne kadar dönüp dönüp aynı olaya gönderme yapıcaksın merak ediyorum doğrusu :S

alis dedi ki...

Sorma ya, ben de kendimi böyle şekilcilik yaparken yakaladığımda kızıyorum kendime.. Artık nasıl beynimiz yıkandıysa kendimizi de yargılamıyor muyuz her Allah'ın günü?

Cry me a river muhteşemmiş.. Özellikle o şarkıda kadının sesi çok feminen, hatta seksi çıkmış. Şarkıyı dinleyince böyle porselen tenli, minik tüllü şapkalı, kırmızı rujlu bir femme fatale hayal ediyor insan, belki o yüzden insanlar bu kadar şoka girmiştir ha?

daksit dedi ki...

Aslına bakarsan ben de ilk dinlediğimde çok şaşırdım ama tipinden falan değil. Zaten benim ilgilendiğim kısım o da değil ama düşünsene eğitimli falan değil ve 47 yaşında. 47 yaşında bir kadının sesi bu kadar net ve güzel olabilir mi diye şaşırdım. Ses de hiç deforme yok sonuçta. Hakikaten harikaydı. Hepsinin ağzı da açık kaldı, baştan sona ayakta dinledi millet.
Bence ingiltere yıldızını buldu. Bir haftada milyonlarca insana ulaşmayı başardı. Tek kelimeyle 'mükemmel'.
Sevgiler.

ugur parildak dedi ki...

suzan cirkin olsa da bence acaip uyuz, cirkef bi kadin.. hem cirkin hem de uyuz olunca tabi olmasin sarkici.. boyle elini bele koymalar bi tripler falan, cirkin mirkin demem doverim abi.. cok ciddiyim.

babegazelle dedi ki...

alis:hahaha aynı görüntü canlanmış kafamızda cry me riverı dinlerken bi de ben ne zmn dinlesem amerikada 60larda bi zenci jazz bardayım piyano fln var:)

abraxas:işte tam olarak bunu diorum ben de senin gibi 47 yaşında hiç müzik eğitimi almamış bi kadının bu kadar doğru notalar basa basa sölemesine şaşırdım:)

babegazelle dedi ki...

azuth:yapma çirkef miii ya baksana ne kadar sevimli konuşuo jüriyle fln bana çok sempatik geldi walla sen gibi düşünmüyorum

pRncfRn dedi ki...

Hayatında hiç bi erkekle çıkmamış öpüşmemiş!

belli belli hahaha
feci ya :Ppp

Adsız dedi ki...

Susan fanıyım bundan sonra
babe sana katıIıyorum
sempatik tatIı br kadın ya bu miIIet anIamaz bu kadını

Beter Böcek dedi ki...

Şarkıcılıkla güzelliğin alakası nedir ! yıllardır çözemedim.
Bülent Ersoy mükemmel mi görünüyor hayır, kişiliğini severiz sevmeyiz ama şu bir gerçek ki sesi ve nefesi çok kuvvetli.

Susanın sesi mükemmel birde bi adam daha vardı bu yarışmaya katılan o da opera söylemişti adını hatırlamıyorum onu da jüri en başta küçümsemişti sonra şok olup alkışla alkışlaya bir hal olmuşlardı.
Bu juri hiç ders almıyor sanırım.

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Bu kadında kendimi görüyorum, ses var, görüntü yok ahaha :D

babegazelle dedi ki...

prncfrn:çok ayıp cık cıkcık:D önemli olan iç güzelliği ve ses güzelliğidir:)

eva:bence bu yarışmadan birinci çıkıcak bu kadın öle hissediyorum güzel de bi albüm yapıcak ben de alıp şarap eşliğinde dinlicem off ne güzel olur:D

tuana:paul o ona noldu bak onu da merak ediorum geçen sezondaydı sanırım o adamın popstar olmasına ne gerek al mis gibi opera sanatçısı yap işte:)

e.a:ahahahah deli yaaaaaa:D

Adsız dedi ki...

katılıyorum sana :)

alis dedi ki...

Paul Potts'u diyorsunuz, adam opera albümü yaptı, Amazon'dan baktım bayaa da beğenilmiş gibi duruyor, bakın burada:

http://tiny.cc/8Ckj9

Loreathan dedi ki...

Çok başarılı teyze gerçekten, jurinin utanıp masanın altına saklanmasını beklerdim, veya da teyzenin demin gülüyordunuz ne oldu demesini.

babegazelle dedi ki...

alis:vay be albüm yapmışmı o iiolmuş

loreathan:dimi süper olurdu öle bişi yapsa gerçi tepindi ya sonra çok güldüm ona ben

Brutal Barbie dedi ki...

kadının yarısma öncesi konusurken ki sesinde bile bi melodi bi kulağa güzel gelen bi tını var sesi her daim mükemmel

I <3 Susan