Önceliklen bi önceki postumda iyi dileklerini yoruma yazan herkeşlere teşekkürü borç bilirim efem.Gelelim iş görüşmemize.Sabahnan gene aranıp program değişti üç buçuk dediydik ama 2de gelebilirmisiniz dendiği için apar topar sevimsiz siyah pantolonumu giyerekten şirketin yolunu tuttum.Bi kerem bu direkman bi iş görüşmesi değildi aslında,bunlar danışman şirket,insan kaynakları işi yani sektöre adam buluyolar.Neyse gittim gayet iyiydi görüşme,yine telefondaki gibi yedi sülalemin bütüün hayat hikayemin cv'de yazan her detayın üstünden geçtik hangi amerikan şairini seversine kadar,genel müdür amca ve telefondaki aplayla.Yok efendim liderlik yaptığın bi iş örneği ver,tiyatro yapmışın voleybol oynamışın takım çalışmasına bakışın ne?Zoru neee allah çene vermiş,üstüne bi de edebiyat okuyunca konuştum da konuştum hihihi. Deneyimim olmaması dezavantajmış ama cvmin aktivite kısmı sosyal olduğuma dalalet olduğundan orası avantaj sağlıyomuş bıdı bıdı.İşte bütün bunlardan çıkarım yaparaktan bana da ne tarz bi işte mutlu olcamı da soraraktan şu sektörde olursun şöle bişeyler yapabilirsin gibilerinden çıkarımlar yaptı amca bana.Profilimi kendince çıkarıp beni insan kaynakları müdürü aplaya bıraktı.Şeker bi kadın zaten bundan sora sürekli irtibatta olcakmışız.Onlar bişe çıkınca haber verceklermiş ben bi yere başvurmak istediğimde onlara haber vercekmişim oralarla bağlantıları olabilirmiş süreci hızlandırabilirlermiş.Tek dezavantaj sadece bilişim sektörüne iş yapıyolar,sektör yelpazesi kısıtlı acık ondan.Bi yönetici asistanlığı varmış ellerinde bi incele istersen görüştürürüz de dedi ama,çok sıcak bakmıyorum.Yarın da bi kariyer koçu amcayla görüşcem.Bakalım yaw kısmet


Off böle çok sıkıcı oldu bu post konuyla gene bağlantılı başka konuya atlayasım geldi du:)))Şimdi bi öncekki postta dediydim yaaa,allahım şöle rahat işim olsun bissürü de yakışıklı ossun çevrede diye.İtiraf da ettiydim hiç profesyonel bakış açısı diil diye.Ama bugünkü deneyimden,bi arkadaşla aynı konuda ettiğim muhabbetten,şöle bi ikinci kes düşünmeden sora anladım ki aslında çok da önemli bi konu yaw.Yani okulu bitirdin işe girdin,hatta ben gibi başka şehre gittin komple çevreni değiştirdin.İş iyi hoş,paranı da veriyolar ama etrafta hiç şöle ele gelir karşı cins yok.Öle dışardan da çok gelen giden yok. şirkete.Bi masada oturmuşun sağ yanında kel,sol yanında 3 kat göbekli,karşı masanda yaşlı.Napcan afedersin bu noktada ne bok yicen,kaldın evde.Zaten allah bilir kaçlara kadar çalışcan ordan çıkıp kendini anca eve atcan yemek ye uyu,al sana sıfır sosyal hayat.Uğraşcan ki haftasonu piyasa mekana gideyim,yok falanca sports cluba üye olayım.Onla da bitmez ordan kestirsen gözüne uğraş ki yanaşayıp muhabbet kurayım tavlayayım.4 sene boyunca tarla gibi kampüste bi çiçek yolamamış salak ben için zor bi ihtimal acık:))))Bugün az erken gittim görüşmeye.Bunların büro da bi yazılım şirketinin içinde.Beklerken gözlem yaptım gelenden geçenden.Dedim bi örnek ofis görek neymiş bakalım.Ben zannediyorum ya her ofis avrupa yakasındaki gibi,ya da filmlerdeki gibi.Takım elbiseli bi afet köşeyi dönse de gözümüz bayram etse umuduyla bekliyorum.Al sana hezimetin daniskası.Birinci geçen adam dedem yaşında.İkinci geçen anca bacağım boyunda.3.son düğmeye kadar iliklenmiş gömleği,kısa pantolon paçaları ve gözlüğüyle tam bi nerd.4.şişkoo,böyle uzar liste.Kızlar bi o kadar özensiz,Mango kataloğunun formal kısmındaki hatunların yakınından bile geçmez.Biliyorum ne iğrençsin iş yeri orası sen oturmuş insanları yaftalayıp duruyosun diye çatlak sesler yükselcek bazı okuyanlarda ama napiim.Tek böyle düşünen de ben diilim ya.Bu işler de bi nevi gelecek planı sonuçta.Dün bi arkadaşımla konuşuyoruz msnde.Staj yaptı yer hostesliği işinde.Host demek lazım tabi erkek olduğu için:D.Neyse şimdi de kadro açılıyomuş kabin memurluğuna.E dedim geç,tecrübelisin de alırlar seni,kalıcı olmasan bile deneyim olur eğlence olur boş gezicene dedim.Yok benim için son sıralarda bi tercih olur dedi.Neeen didim.Gecen gündüzün yok bir bi uçtuğun ekiple bi daha uçmazsın,bekle ki bi daha denk gelesin,sonra birini beğencen ara ki bulasın,hadi buldun üniversiteli mi lise mezunu mu acaba sorunsalına gircen dedi.Al dedim bi anormal ben diilmişim,rahatladım hehehe.O diil de spor sektörünü bırakmicaktım ben,entellektüel hiçbi naneden çakmazlar,kafa bi karı kız işinde çakallık yapılcaksa çalışır genelinde,şuram sakatlandı buram sakatlandı muhabbetinden öğkk gelir ama boydu postu endamdı da bunlarda işte.Neyse başka bi postta ayrıcana ele alırım onu ;)

15 yorum:

osuruktanteyyare dedi ki...

ay anam yannız diilsin
bende aynı düşünceler içindeym
işe başlayınca ordan birini bulamazsam yada ordan birilerinin arkadaşlarından falan evde kaldığımın resmidir
yandıkki ne yandık :((
iş olayınada sevindim canım hayırlısı olsun

Unknown dedi ki...

bakarsın yaşlı amca emekli olucaktır yaa :PpP umutlarını kaybetme xD
umarım hayırlı bir dönüş olur aracı şirketten... dualarım seninle benimle aynı döngüselde seyreden işsiz kardeşim :))

Sycorox dedi ki...

İnşallah hatun çekim yasası yap bişeyler yap şöyle Avrupa yakasındaki gibi süper bir ofisin olsun,hergün fingirde birileriylen:),tabi işde yap:)

babegazelle dedi ki...

teyyare:saol yıvrım bişey olduu yok daha bebek adımları atıoz işte.Neysem en son o konuştuğumuz arkla karar aldık.Bizim dönem adam gibi işe girsin öle bekarlar grup kurup birbirimizin iş çevresinden birbirimize hatun adam bulcaz hihihih

serzeniş meraklısı:walla allah bütün sen ben gibi iş arayana yardım etsin istediği gibi işe koysun işallaaaa

sycorox:anaa doru diosun kııı,secret secret takım elbise içinde afetler düşüniim du sinyal yollim :P

cool cookie dedi ki...

AA hakkaten sen buyuk yanlıs yapmıssın Babe..Spor sektoru bırakılır mı hic yaaaaaaaaaa:/ Sonra da endamdı yakısıklılıktı ara ki bulasın..

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

sektör ne?
ben bilgisayar mühenisiyim ve bizim sektor genelde erkek dolu :D
ama awful truth oluyo sanırım pastanın bu yanı

Adsız dedi ki...

Valla şükürler olsun ki sonunda ev hanımıyım ama poğaça ve gü yapanlardan değil :) annem kızdı başta ama tam destek şimdi ondan geldi başta sıkılıyorsun ama meşgalen olunca değmeyin keyfime :)

Adsız dedi ki...

annaammm benim kıza bak sen, iş olaylarına da girmişşş :):) bebişimmm hayırlı olsun bakalım, güzel haberlerini bekliorum bak:) gerçi doğru ne zamandır ulaşılmaz olan benim, nete giremiorum hiç, lojman içerisinde çok ilginç aktiviteler içerisindeyim hiç sorma, puahahha :):) bilahere anlatırım şekerim ;)

bu arada özrünü de kabul ettim hadi iyisinn :P:P ama bida olmasın yani, ne bu be, öküz öldü ortaklık bitti misali, okul bitti unutulduk mu?? :(

ps. yeminlen bi tane amerikan şairi hatırlayamadım yazını okuyunca desem? iş görüşmesinde oraya kadr mı soruyolar, anaaaaaa!! şiirlerin yorum şecerelerini ezberlemekle uğraşmaktan şair isimlerine hiç dikkat etmediğimi farkettim. hangi şiirin neden bahsettiğini anlattırsınlar ama şair sormasınlar. sylvia plath kurtarıcı olabilir mi acaba :P:P aman yaa utandım kendimden!! :):)

Brc dedi ki...

ay ben nefret ederım o araya gıren danısmanlık fırmalarından.ıncık cıncık sorarlar dedıgın gıbın.
bu arada ıstıyosan ıns olur cnm bnm ya bu ıs:D

ne zmn hbr verıceklermıs acaba sana ??

babegazelle dedi ki...

cool cookie:davulun sesi uzaktan hoş gelio diyim,görüntü var ses yok:)

merope:şuanda direk başvurum yok,insan kaynakları şirketleriyle görüştüğümden dolayı,ama gözlemi yaptığım yer software şirketiydi

craft:walla beni alcak hali vakti yerinde kadınımı çalıştırmam hüleyn dien biri bulsam ben de istiom ev hanımı olim deee nerdeee :)))))

esra:merakla bekliorum hikayelerini,hehe yok yawrım o nasıl söz,bu arada ben de sylvia platha sığındım puhahahaha

brc:ya dediğim gbi, danışmanlık şirketi kriz de var iş yok yani beklioruz iletişim içinde olcaz

Adsız dedi ki...

Canım duacınım o zaman bende takipteyim sana bir yağız bulursam söz :)

Adsız dedi ki...

tam anlamadim fakat heralde ayni gemide oturuyoruz suan...bende is ariyrum hayvanlar gibi bi bulamadim dogru durust is!!! siz ne tür isler ariyorsunuz???

babegazelle dedi ki...

dilek:walla ben insan kaynakları şirketleriyle görüştümö şu ana kadar kriz ortamı var iyi işler çıkkmıyo ben istiorum dinamik biş olsuun,ekip çalışması bol olsuun,ofiste heryanım kel yaşlı amca dolu olmasın ;) yurtdışı bağlantısı olsuuun olsun da olsun yani ama olmuyo bakalım kısmet

Array! dedi ki...

Selam!!

İş görüşmelerinde soruların hepsi aynı olur zaten. Sen kendin için 3 tane güçlü, 3 tane zayıf yön bul. İşe yarar, webde araştırma yaparsan bulabilrsin. Bu arada nasıl bir iş arıyorsun? hangi alanda?
Kolay gelsin ya, o kadar çok iş görüşmesine gittim ki, artık ezbere cevaplar verebiliyorum herkese:) Sormak istediğin birşey olursa iş görüşmesi ile ilgili benimle iletişime geçebilrsin. memnuniyetle yardımcı olurum.

Sevgiler!!

babegazelle dedi ki...

array:ya specific uzmanlık alanım yok yeni mezunum kültür edebiyat işte dil kullanabileceğim dış ilişkiler üstüne bişiler düşünüyorum kariyer koçuyla da görüştüm saolsun söyledi o 3 zayıf 3 başarılı yön success story olaylarını fln,bşe olursa danışırım sana da sağol pztesi bi tane daha var pek istediğim gibi diil ama bakalım kısmet :)