Evet Barrack Hussein Obama'da bahsediyorum.Seçim sonucu açıklanalı 2 gün oldu ben yok gezmeydi tozmaydı derken anca vakit bulup da atıyorum postu.Amerikan kültürü mezunu olarak boynuma borç bildim atmasam çatlardım.Merak etmeyin sıkıcı bi politik post olmicak çünkü seçim kampanyasını cartını curtunu hiç öyle detaylı bi şekilde takip etmedim.Ana haber'de herkesin gözü ne kadar takıldıysa,kulağı ne duyduysa benim de bilgim oydu.Biliorum ne ayıp sen kalk oku et,ıcık cıcık bilmem lazımdı konuyu ama napalım.




Dediğim gibi politikasını enine boyuna bilmiyorum,sadece değişim'den dem vurduğu konuşmaları az buçuk çalındı kulağıma ve hoşuma da gitti.Adam herşeyden önce african,american.Noolmuş deme okuyucu,yıllarca ezilen sömürülen korkunç şeylere maruz kalan bi ırkın üyesi başkan seçiliyo.Duyumlarıma göre 102 yaşında siyah bi kadın tekerlekli sandelyeyle dahi olsa gidip ısrarla oy kullanmış.Köleliğin ırkçılığın soğuk nefesini hissetmiş biri için ne önemli bişey düşünün bi.First truly global american president diyolar kendisine,global başkan yani bunu da çok yakıştırıyorum abimize.Annesi beyaz babası kenyalı,endonezya'da geçen bi çocukluk.Müslüman okulu,hristiyan okulu,kendi tırnaklarıyla kazıya kazıya alelade bi okuldan harvard'a atlayışı.Amerikan toplumu zaten bu tarz şeyleri temsil etmiyo mu,değişik etnik yapılar,sıfırdan zirveye yükselme hayali vs vs.Bakıyoruz Obama'ya hepsini bizzat yaşamış,öle kitaplardan okumamış.Anglo Amerikalıların,politik gücü yıllarca tekeline almış beyaz tebaanın bunu tam anlamıyla anlayamadığını düşünürüm hep,ve duruşlarına da yansır bu,hazıra konmuşlardır çoğu çünkü.Sürekli fildişi kulesinde toplumun ayrıcalıklı kesiminde saltanat sürmüş tipler göçmenin varoştakinin halini ne anlar bana göre.Koskoca tarih kitapları boyunca amerikalı beyaz adam hep kendi iyiliği için çalıştı,sıkıştıkça kalıplar buldu,hala da değişmiş değil bana göre.Hatrı sayılır bi kesim gene adamcağızı yaptıklarına göre değil sadece siyah olmasıyla değerlendirdi,olmaz öyle şey dedi ama bu sefer beklenen olmadı.Küçükken George w Bush ben başkan olcam demişse kimse büyük ihtimal hadi len ordan demezdi,herifçioğlu babadan torpilliydi zaten.Ama benim garip göçmen oğlu Hussein'ime millet büyük ihtimal totosuyla gülerdi.Özetle adam öle ya da böle başardı,helal olsun...


Bir diğer değinmek istediğim konu da,imajın ne önemli olduğu.Cumhuriyetçiler McCaingiller Obama'ya politikacı gibi değil,bi rock star gibi ünlü şov yapıyo tarzı ithamlarla saldırdılar.Halbuki bu,şu yüzyılda bi cacık olmak için en önemli şey.Reklam,tanıtım imaj bildiğin her alanda geçerli,bi ürün satmaktan,popstar olmaya,tabiki başkanlık seçiminde de.Adam kendini halktan gösterdi,herkesin seviyesine indi,ünlü insanların desteğini aldı ve sonuç galibiyet.


Gelelim başkanlık filminin yan oyuncularına,yani adamların yanındaki kadınlara,bunun da çok çok önemli bi imaj olduğunu düşünüyorum.McCain'in karısı ne ayaktır nerdedir hiçbi fikrim yok,Sarah Palin güven vermekten çok uzak,eski güzellik kraliçesi sırıtışı dışında bi numarası yok.Ama gördüğüm kadarıyla Michelle Obama çok sağlam durdu kocasının yanında,bakışı duruşu duruma hakimim figüran değil aslan gibi burdayım'dı.Jay Leno'nun şovuna katıldığı görüntülerini izledim Michelle Obama'nın,orda dedim bu kadında gelecek var nasıl Elenor Roosevelt vakti zaamnı en az kocası başkan kadar etkiliydi bu da öyle olucak.Başkan karısıyım havalarında değildi.Mütevazi aileyiz biz sizden biriyiz imajını çok güzel çizdi.Kıyafetleriniz pahalı mı sorusuna yoo internetten aldım dedi,adresini kadınlara verdi.Kocam romantiktir eve gelirken çiçek alır keşke bana çiçek aldığını ondan önce habercilerden öğrenmesem dedi,espriler yaptı.Bi insanın duruştan anlaşılıyo ne olduğu gibime geliyo bana,Michelle'e bakıyorum,diğer yanda bizimkilerin muhterem zevcelerine bakıyorum yok olmuyor koyamıyorum bunları aynı kefeye.Yanlış anlaşılmasın,iktidarla taban tabana zıt bi politik görüşteyim türbana vsye sempatik değilim ama burda tamamen önyargılardan arınmış olarak bakıyorum.Malum iki lider karısının da politikayla efenime söliim sosyal konularla olan ilgileri farkındalıkları,bakışları duruşları kabul günlerinde toplaşıp Hatceanımın kızı da şöle olmuş böle olmuş vah vah tüh tüh,çivisi çıktı kı ekonominin ooy oyy şeklinde kafa sallayan teyzelerden pek farklı görünmüyor bana.


Ulan ilk intiba duygularımla Obamaları övdüm övdüm,hişş bana bakın yalancı çıkarmayın beni akıllı olun hadi yiğenim hah aferin:)))

19 yorum:

Beter Böcek dedi ki...

Barrack Hussein Obama'nın eşinin de hayat hikayesi Obama gibi. Çok iyi bir hukuk danışmanıymış kendisi hatta rivayet şudur ki eşinden daha fazla maaş alıyormuş.
Hayatı boyunca burslu okumuş.
Anlayağınız tam birbirine göre uyumlu bir çiftler.
Obama'yı bende seviyorum, takdir ediyorum. Hayırlı olsun.

tuba dedi ki...

eee ne demişler keser döner sap döner gün olur hesap döner :P dün siyahları köle olarak kullanan bir topluma bugün siyah bir başkan önderlik edecek. gelişmeleri merak etmiyor değilim.

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Politika ile alakam olmasa da ben bu adamı en başından beri renginden dolayı sevdim zaten. Pozitif ayrımcılık, yaşasın negrolarrrrrrr.

Amélie Poulain dedi ki...

Evet benziyormuş gerçektenn=P

Ne diyordum. Evet, aile önemlidir. Çünkü "biz herşeyimizle, tabir-i caizse güçlü bir takım olarak buna hazırız" mesajı veriyorlar bir bakıma. Ve ben bir ülkeyi yönetecek kişinin Sarkozy gibi skandallara konu olan biri değil de; iyi bir aile babası, ideal bir eş olmasını tercih ederim.

Bir de Michelle; "O, yıllar önce aşık olduğum, aynı adam." demiş. Ne hoş değil mi? Hatta kocasına destek verebilmek için işini bıraktığında Obama'dan daha çok kazanıyormuş. Bu da demektir ki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.=P

Neyse efem, Martin Luther King huzur içinde yatsın. "Rüya gerçek oldu.".

babegazelle dedi ki...

herkes hemfikir sevinmiş walla umarımkine yüzümüzü kara çıkartmaz obama abimiz

osuruktanteyyare dedi ki...

obamaya klip yapmışlar ünlü yüzler var süper olmuş haberi olmayanlar bi baksın

Adsız dedi ki...

turklerin neden obama'yi bu kadar sevdiklerini anlamiyorum. kurtlerde turkiye'de zenci adam muamelesi goruyor ama kimse bir kurdun turkiye'nin basina gecmesine razi olmaz. hele bir de degisim sloganiyla propagandasini yapmissa asla razi olmaz. ama amerika'ya gelince somurulen millet, soyle millet, boyle millet. eskiden ezilmisler tamam ama simdi ezilme falan yok, her haklari var ama ona ragmen kole gibi yasamayi secen bir millet. simdiye kadar siyasette en ust kademelerde yer alamamalarinin sebebi de muzik ve spordan baska biseye kafalarinin basmamasi, calismayi sevmemeleri. diyecegim o ki amerika'nin degisimine sevineceginize kendi ulkenizi degistirmeye gayret edin. kendinizde hosunuza gitmeyecek seyleri baska milletlerde gorunce alkislamaya kalkmayin. ( bu yorum genel icindir, blog sahibine ithafen degildir:))

Adsız dedi ki...

tuna, aradaki farkı görememen olaya ne kadar yüzeysel baktığını gösteriyor. 1. si türkiyede kürtler ve amerikadaki zencileri karşılaştırmak başlı başına bir hata. kürtler ne zaman zencilerin gördüğü muameleyi gördü, buna kimse cevap veremez. özgürlük istiyoruz derler ama kimsede çıkıp onlara siz zaten özgürsünüz, bu ülkede diğer insanların hepsiyle eşit haklara sahipsiniz, sizler (eski)zenciler gibi köle değilsiniz, eğitim, siyaset, ticaret hiçbir konuda size ayrımcılık yapılamaz dememektedir. (nası bi özgürlük istediklerini merak etmiyo değilim,ama keşke bu konudaki fikrim beni yanıltsa) kürtler kendi kürt feodal ağalıkların beyliklerin kurbanıdır ve her seferinde bu durumu türklere mal etmektedir. ayrıca ayrımcılık konusunu her seferinde kendileri gündeme getirmektedir. biz kürdüz biz farklıyız diyerek,kürt türk ayrımını kendileri yapmaktadırlar. sonrada bize ayrımcılık yapıyorsunuz demektedirler. bunun altında yatan politik nedenler vardır.neden bugün bir çerkez, bir boşnak, bir laz böyle bi konuma gelmemiştir, çünkü onların ayrımcılık politikası yaparak ülkeyi bölme amaçları yoktur. bu durumu tabiki bütün kürt vatandaşlarımız için söylemiyorum, ama son günlerde yaşanan olaylar, onların kendilerini bizden tamamen soyutlamak istediklerinin bir göstergesi gibi geliyor bana.

2.si bugün bile bu ülkenin önemli kademelerinde kürt kökenli vatandaşlarımız vardır. en yakın örnekleri dün istifasını veren dengir mir mehmet, ve yerine getirilen eski İÇİŞLERİ BAKANI Abdülkadir Aksu'dur. kimseye bi ayrımcılık yapılmamaktadır. (olaya siyasetteki başarıları değil, etnik açıdan baktığımı belirtmek isterim,tuna ya cevaben)

ayrıca cumhuriyetin ilk yıllarında türkiye için pek çok katkısı olmuş pek çok kürt kökenli milletvekilimiz de olmuştur.

bügün dtp milletvekillerinin sevilmemesinin sebebi kürt olmaları değildir, KESİNLİKLE değildir.. sebep onların onbinlerce insanı katleden insanların yanında olmaları, desteklemeleri ve aynı ayrımcı politikaları sürdürmek, bu ülkeyi bölmek parçalamak istemelerindendir. bu ülkede böyle düşünen insanlar türk kürt laz çerkez ayrımı olmadan sevilmezler. bir insan, en sevdiğinin ölümüne sebep olan birini ve ona destek verenleri sevebilirmi, sempati duyabilirmi, ona destek verebilirmi? bir kürt milletvekili çıkıp gerçekten samimi ve yürekten bu ülke için bütünleştirici bişi yapsa, terörü lanetlese, bu ülke için en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğunu bütün kürt vatandaşlarımıza gösterse, helal olsun dicem, gidip en önde ben desteklicem!!

3.sü, neden bugün bir kürt vatandaşın ülkenin başına geçmesinin büyük bir tepki doğuracağına gelince, eğer amerikada, zenciler kendilerini farklılaştırma çabasına girselerdi, bize köleliği reva gören güney insanlarının toprakları bundan böyle bizimdir diye yeni bir harita çizselerdi ve bu durum onyıllar boyu sürseydi, sence tuna, barack obama bugün amerikanın başkanı olabilirmiydi? şimdi başkan oldu, çıkıp deseki siz beyazlar bizi yüzyıllarca sömürdünz, artık sıra bizde bundan sonra siyahların girdiği yerlere girmeyeceksiniz, siyahların olduğu otobüslere binmeyeceksiniz, suyu bile farklı yerlerden kullanacaksınız, bizim suyumuzu kirletmeyeceksiniz dese, sence bi gün bile orda durabilirmi?

gazelleciğim derste hatırlarmısın kültür dersinde bilge hocanın bi yorumu vardı, "evet barack obama bir African Americandır ama onu zenci yapan sadece derisinin rengidir. onunda şu andaki diğer Amerikalı beyazlardan hiçbir farkı yok, hiçbir zenci kültürü yok, bir beyaz gibi yetişmiş. amerikadaki olay artık budur. herkes amerikalıdır. artık herkes orda beyazdır, herhangi beyaz derili biri amerikalı olmadıkça beyaz değildir, ama amerikalı bir zenci artık beyazdır, çünkü Only West is Only White dır." Ama Türkiye'de herkes kendini Türk vatandaşı olarak görmemektir. işte bu yüzden insanlar burda değişime bu kadar açık değildir.

canım gazellem çooookk uzattım biliyorum, belki de gereksiz uzattım ama biliyosun işte bu konularda biraz hassasım. zaten tvlerde şurda burda gördükçe insanların mideleri nası bukadar geniş, nası kimse hiçbi tepki vermiyo, kimse tepki vermedikçe kötü niyetli insanlar bunları fırsat bilip hadlerini aşıyolar diye kendimi yiyip bitiriyorum. bi fırsatını bulmuşken içimi, düşüncelerimi dökeyim dedim. yoksa amacım burayı siyaset platformuna dönüştürmek değil. neyse ne diyim, beğenmezsen blog amacına prensiplerine fln aykırı dersen sil istiyosan.neyse ama sen beni anlarsın şekerim. çok fazla yer kapladığım için özür dileyerekten, öpüyorum seni..muk muk

Bir Hayat Dolusu dedi ki...

Güzel yazı..

Bir yerde okumuştum yanılıyor da olabilirim.

Önümüzdeki 5-10 yıl içinde amerikanyadaki siyah sayısı beyazları geçecek miş!!!

whitehouse' da blackhouse olur artık.

babegazelle dedi ki...

teyyare:ni diye aratcaz?

tuna:karşıt görüş bildirebilirsin tabii ki kimse bişey demez buna,saolsun esra benim demek istediklerimi o kadar güzel özetlemiş ki benim gereksiz uzatmama gerek kalmadı.Hani esra ve ben amerikan kültürü mezunuyuz,yani amerikada dönen işleri bilmeyen uzaktan tvden filmden gören insanlar değiliz.BU yazıyı heyooo zenci adam seçildi değişik oldu oh oldu hislerimle yazmadım.Amerika globalim globaliz hispaniği,zencisi beyazı hepimiz amerikalıyız diye böhürürken bazı konuların hala beyazların tekelinde olması bana saçma geliyodu onu belirttim sadece,yoksa ten renginin hala tartışılıyo olması bana da saçma geliyo.Zaten siyah oluşuna değil çizdiği imaj üstüne durdum daha çok farkındaysan.Zenci nüfus amerikada evet daha kötü durumda overall bakarsak beyazlara oranla,ama hani ırksal genellemeleri kişisel boyuta indirgemek ne kadar doğru? Türkiyedeki kürt problemiyle ilgili dediğim gibi esranın her kelimesiyle hemfikirim.Değinmicem o konuya.

ESRA:yavrum vallahi nasıl bi durum özetlemektir şaştım kaldım,ayrı post yapasın geldi yazdığını ama format değşir politik kavga şeyine dönüşür bilog ondan korktum hihih,gereksiz diil iiki yazmışsın,özledim vede öptüm:)))

bir hayat dolusu:siyah beyaz hepimiz kardeşiz diyelim sevgi dolu olalım değil mi :)

Adsız dedi ki...

ben amerika'da yasayan bir "TURK" olarak gozlemlediklerimi yazdim. ha ben obama'yi desteklemedim mi? destekledim. demek istedigimi acik cumlelerle anlatmamisim herhaldeki farkli yorumlanmis. keske diyorum turkiye'de boyle olsa, keske herkes bir ulkenin vatandasi olmayi icine sindirse. esra'nin da dedigi gibi kendini turkiye'nin vatandasi gorebilse. ama bunu engelleyen unsurlari da biz ortadan kaldirsak. her olayin sonunda "ne mutlu turkum diyene" diye bagirmayi biraksak. kurtce'yi secmeli ders olarak okullarda mufredata soksak, kurtce kitaplara, isimlere izin versek. benim anlatmak istedigim buydu. hep teror teror diyecegimize bir yerlerden duzeltmeye calissak bazi seyleri. herhalde obama ile ocalan'i karsilastiracak degiliz kurtlerden bahsettik diye. gerekli hak ve ozgurlukler verilse kurtlerden de ocalanlar degil obamalar cikar. ayrica bir zencisever olmadigim gibi bir kurtsever de degilim. iki milletin de devlete kicini daya yan gel yat politikasi guttugunu dusunuyorum. ama buna ragmen belirli hak ve ozgurluklere sahip olmalarina engel degil bu durum. hepimiz obama'nin kazandigi bu zaferden ders alsak ve turkiye'yi turkuyle, kurduyle, ermenisiyle, alevisiyle, yahudisiyle, tum etnik kimlikleriyle beraber tek millet haline getirebilsek. umarim bu sefer yeterince aciklayici olmusumdur.

babegazelle dedi ki...

yok zaten ilk msjın da açıklayıcıydı,dediğim gibi orda da katıldığım noktalar vardı,anlaşamadığımız nokta yok gibi aslında son msjında da çok doğru şeyler yazmışsın,amerikadaki biri olarak da mutlaka daha iyi gözlemleme şansın vardır,genelleme yanlış diyorum ben özetle son msjdaki dileklerine de katılıyorum:)

Adsız dedi ki...

Esracığımın düşüncelerine aynen katılıyorum.Görende Amerikan Kültürlü ev hanımı sanır.Biran evvel tayin olup Milli Eğitimin çağdaş,laik,ilerici,aydın bir öğretmeni olmanı dilerim.Türkiyenin sizin gibilere çoook ihtiyacı var canım.Öpüldün.

Adsız dedi ki...

ya susayım dedim ama bi kaç kelime etmeden geçemiycem.

şu kürtlere verilmeyen gerekli hak ve özgürlükler neymiş ben hala anlamadım. kürtler kendi dillerini konuşmakta , yazmakta, kürtçe isimler kullanmakta zaten özgür değiller mi? kürtçe seçmeli ders olsa ne değişecek ki?tmm artık özgürüz biz mi dicekler ben anlamadım.

ayrıca terör terör dememeyi herhalde kimse benim kadar çok isteyemez. ama güvenimizi sarstılar birkere, bir öğretmen neden güney doğuya gitmek istemiyor? yada bir doktor? neden bir yatırımcı güneydoğuya yatırım yapmak istemez? bunların sebebi sadece bizmiyiz?

bakın, ben eşim dolayısıyla pek çok memleket gezicem inşallah. iki sene sonrada çok büyük ihtimalle şırnak hakkari veya tuncelide fln olucam. kendimde bir öğretmen olarak tek istediğim ordaki insanların birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olucak. ama yalan değil, içimde biraz da korku taşımıyo değilim. başıma neler geliceğini bilmiyorum çünkü. içimde ordaki güzel çocuklara hayattaki en önemli şeyi, eğitimi vermenin heyecanı olacakken, öğrettiklerimi beğenmeyecek olan büyük ağaların, ayrımcıların beni gözlerini kırpmadan harcayabilecekleri korkusunu da taşıyacağım. evet devlet olarak, birey olarak biz birşeyler yapmalıyız, ben kendi adıma yapacağımı düşünüyorum da. ama ordaki insanlarında güvenimizi tekrar kazanmak için birşeyler yapması gerekmez mi? oraya giden öğretmenin doktorun gözünü korkutup, onları acımadan öldüren, yolları köprüleri yıkan, yapmaya gelen iş makinelerini ateşe veren insanların hiç mi suçu yok? (oranın halkı korusa o öğretmeni doktoru, kendisine aslında zarardan çok yarar getirdiğini bilse ve harcamasa o körpecik gönüllü insanları) hırsızın hiç mi suçu yok yani?

eğer bazı hak ve özgürlüklerin verilmediğini düşünüyorlarsa, bunu almanın yolunun terörden geçiceğini onlardan öğrendik. bu görüşümüzü değiştirmek onlara düşmez mi? ama dediğin gibi, sırtını devlete dayama faktörü işte burda çok etkin. (ve ne yazıkki yakın tarihimizde devletten kimsenin pek bir hayır göremediği de aşikar.)

buraya kadar olanlar benim fikrim tuna. gerekli hak ve özgürlükler konusundan çıkıp kendim geldim buraya,çenemi tutamadım yine geri kalan kısmın seninle bi ilgisi yok. ama sanırım burdaki durum amerikadan biraz farklı görünüyor, eğer uzun yıllardır ordaysan burası hakkında biraz bilgilendireyim dedim seni. umarım yazının son kısmındaki temenni gerçekleşir.

Adsız dedi ki...

bu arada gazellem, ilk yorumumu post yapmayı düşünmüşsün, iyi hoş, onu geç de, sen asıl insan en yakın arkadaşının doğum gününü unutursa ne olur, onunla ilgili bi post yaz istersen, hala ne zaman kutlucaksın bekliorum.............

(bu yorumla da konuyu ekseni etrafında döndürerekten değiştirip nasılda kendime getiriyorum ve ortamı yumuşatıyorum, örnektir, ekiekie :):) sana gülmedim gazelle, sana kırgınımmm)

ha bide, berrinim(t... ciğim --> aramızda, kimse anlamasın:):):):)) seni de çok seviyorummm, en içten samimiyetimle yanaklarından öpüyorum, güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorumm :)

Brc dedi ki...

ermeni soykırımını kabul etmış bırı obama

Adsız dedi ki...

esra bende israrla ve israrla sana kendi dillerinde egitim gormeliler diyorum. universiteye gidecek asamaya gelirlerse zaten mecbur turkce ogrenecekler. ustelik kurtce isim kullanilamiyordu benim bildigim, yasa degistiyse haberim yok. ama hala kurtce kitap basilamadigina eminim, kurtce tv ye izin verilmedigine eminim, bi ara adamin biri kurtce sarki soylemis diye adami yerden yere vurmadilar mi? biz almanya'daki vatandaslarimiz icin eziliyorlar, 2. sinif muamelesi goruyorlar, turkce ders konmali su bu diye konusuyoruz. ayni seyi ulkemizde de yapalim. bu kadar basit seylerle cok seyler degisecegine eminim. kurtce olacagi icin ebeveynler cocuklarini tarla yerine okula gonderecek. hic degilse ilkogretim mezunu olacaklar. sizin gibi ogretmenlerle bu konular asilacak belki. ama gormezden gelerek bu sorun cozulmez. onlarda bu ulke vatandasiysa istediklerini devlet gozonune almak zorunda. alin problem buysa cozduk demeleri lazim. mecburi hizmet meselesine gelince, bir cok arkadasim var doguda doktorluk yapan ve hic birinde halktan yana bir tedirginlik gormedim. zaten teror orgutunun de derdi askerlerle. onunda suclusu teror orgutunden cok devlettir. yetismemis gencecik insanlari hayati daglarda gecmis adamlarin karsina dikerse bu sonuc kacinilmaz olur. adam gibi senelerce egitimden gecirip dag komandosu yetistirse bu sorununda kalacagini sanmam.

ermeni soykirimindan hic bahsetmeyeyim, fikrimi ogrenenlerin linc etmesinden korkuyorum:)saka bir yana ermeni soykirimi zaten dunyada kabul gormus, tum kitaplara gecmis, herkes kabul etmis turkiye hala inkar cabasinda. inkardan baska da yaptigi bir is yok. adamlar ellerinde belge her kuruma dagitirken bizimkiler yok deyip uyuyor. varsa kabul et yoksa bunun calismasini yapip ispat et. gecenlerde kutuphanede ulkeleri tanitan bir kitap seti gordum. 50 kadar ulkenin her birine bir kitap yapmislar. turkiye'yi aldim once nasil taniniyoruz dunyada diye, icinde bi halt yok. kahvehanede oturan erkekler, yufka yapan kadinlar, ustunde salvari ve tisortuyle denize giren cingene hatunlari disinda resim yok. kurtleri oldurduler,ermenileri kestilerden baska birsey de yok. ataturk'u de neredeyse diktator olarak anlatmislar. koskoca sehir kutuphanesinde kim bilir kac kisi okuyup ondan fikir sahibi olacak turkiye hakkinda. hic birsey icin ugrasmayan insanimiza layik diyorum bazen ama yinede uzuluyorum guzel ulkem icin. hic kulturumuze sahip cikmayiz, sonra baskalari caliyor diye yirtiniriz. baklavayi yunan tatlisi diye yiyoruz burda. ustelik orjinal baklava adiyla. ermeniler turk kahvesini parsellemis, kebabibda yakinda patentini alacak yunanlar. nerden geldim soykirimdan buraya onu da anlamadim:)esas konuya donersek ne biliyorsunuz olmadigini, hala bu inkarcilik niye? madem soykirim olmadi ben bunu neden bir kitaptan ogrenemiyorum. boyle bir kitap varsa neden tum dillere cevrilip kutuphanelere dagitilmadi? yok demekle bitmiyor is. obama'da elbette destekleyecek. o bir hristiyan, ermenilerden hatri sayilir oy geliyor. tutup seni mi destekleyecek. hem adamlar derdini anlatiyor, bizi su sartlarda sinirdisi etmeye kalktilar, surduler diyor, belge sunuyorlar sayfa sayfa. biz hala yok diyelim. al dedim yok mu oldu simdi??

osuruktanteyyare dedi ki...

canım yeni gördüm
tunnelden yutuba girin
yes we can diye aratın obama diye çıkıo zaten

Adsız dedi ki...

Hi every one, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it's fastidious to read this weblog, and I used to visit this weblog every day.

Stop by my blog - generateur De Code psn