Son yazımda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.Cevap yazamadım hiçbirinize kusura bakmayın çünkü asıl delirmek nasıl bişeymiş o sırada onunla tanışıyodum.Yazıyı yazdım sandım ki tamam boşaldım sadece öyle bi ruh hali yaşadım ve geçti.Güle oynaya ertesi gün eğitime gittim.Kakara kikiri arkadaşla yemeğe çıktık,geri geldik aynı neşeli hallerde odda ders çalıştık o odasına geçti sonra saat 12 falan fenalaşmaya başladım.Midemde iğrenç bi ağırlık bulanma vs...Yemeğe çıktığım arkadaşımı aradım ben böyle böyleyim sende varmı bişey e kebap yedik haliyle sıcakta yağdan bende de var bi ağırlık dedi.Dur bakalım dedim ama gitgide kötü oluyorum(anlatırken bile kötü oluyorum)duşa girdim kendime geleyim diye ama fenalık fenalık üstüne ayaklarım ellerim çekildi,çıkardım ne yediysem.Titreme nöbetine tutuldum.Kalakaldım yattığım yerde hiçbişi yapamıorum ama imdat diye bağırmak istiyorum bi el boğazımı sıkıyo.Kimseyi panikletmek istemiyorum uyuyolardır diye resepsiyonu arayıp yardım çağırayım dedim beynim komut vermiyo elim telefona gitmiyo.


Bi ilahi güçle cep telefonu geldi elime.Napabilirim annemin panik atağı var onu arasam fenalaşır aklıma teyzem geldi Ankara'daydı.Açtım teli nolur gel ölüyorum diyebildim sadece.Telaşlanma gelicem dedi.Sabaha kadar feci şekilde kaldım öyle.Yarı baygın yarı uyanık kan ter içinde.Sabah amirimi aradım çok kötüyüm sanırım zehirlendim dedim(ki zehirlenmiş olmayı canı gönülden diliyorum içimden)tamam dedi gel bizimle şirket doktoruna gösterelim gidersin.Ama aklıma gelen bu panik atak krizi yandım ben,o iğrenç halimde bile bi onu düşünüyorum annemden belirtilerini ii bildiğim için tamam gittim bittim dedim sonunda bana da oldu.Neyse o halde kalktım gittim güç bela.Şirket doktoru desen tonton bi amca,oturuyo orda öle,tek işi rapor yaz bi dede.Bitane bulantı hapı verdi,amir gözümün içine bakıo panik atak olabilirim ben mi dicem zehirlendim galiba dedim.Son çaba sınava girdim kalktım otele geldim.Yatıorum yattıkça daha kötüyüm.Bekliorum teyzemi öle perişan halde.Kafamdaki düşünceler daha beter al mahvettin hayalini herşeyi stres yapıp kendine diye.Uçak da yok lanet Ankaradan adam gibi napsın otobüsle geliyo o da.Her dakka arıyorum ağlaya ağlaya nerdesin diye onu da.


Kızlar geldi o esnada odaya telkin etmeye çalışıolar.Zorla dışarı çıkardılar.Hava al diye.Neyse beklerken geldi teyzem.Merak etme halledicez diyo.Atladım boynuna nasıl ağlıorum ama bitti teyze bitti diye...Annem öğrendi o telefonda.İşe karşı çıkan babam bile yapma kızım nolur sakın bırakma sen bu kadar güçsüz değilsin diyo.Ama yok iki gündür çok zor günler yaşıyorum.O gece de fanalaştım gittim devlet hastanesi acilinde o iğrenç ortamda yedim serumu otele geldim.


Gidiyorum eğitime kendimi topluyorum orda çok iyiyim.Diyorum ki bırakamam ölene kadar savaşıcam.Ama o ellerim ayaklarım bi an gelio öle bi boşanıo ki,hiçbi olumlu şey düşünemez hale geliyorum.Bu halde nasıl ders çalışıcaksın diorum.Saçmalama kendini oyala bu senin kafanda hadi heyo güçlü ol nutukları dinliorum çevreden.Tamam biliorum o kadar kolay ki birilerine bunları sölemek.Ben varya hiçbi zaman düşünmedim bunun benim başıma geliceni.Panik mi atak mı o ne lan dedim anneme güldüm nası böyle hallere gidiyosun diye dedim.Kendimi çok güçlü gördüm her zaman.Hiç böle bişi aklımın ucuna gelmedi.Naptıysam nası bi günahım varsa allah al o zaman gör bakalım gerçek deliliği dedi.Yemek yiyemiyorum.Karnım aç ama önüme yemek konduğu an midem kalkıyo elim ayağım gidiyo.Zorla iki lokma atıorum bitiyo.Birden boğazımı sıkmaya başlıyolar.Uyuyamıyorum,sürekli kabus kabus.Düşüyorum ölüyorum kalkıyorum çarpıntı içinde.Sürekli de insanlar nası oldun muhabbeti yapıolar.Anlat anlat daha beter oluyorum.Tamam olumlu düşün diyolar da nasıl ya nasıl?Burası bu meslek full fiziksel sağlık isteyen bişi.Bununla baş edemezsem elbet patlicak hayatta gözlerinden kaçmaz.Çalışamicam yada düşüp kalıcam zaten yollicaklar.Az buz da değil bir ay var daha.Otele ayak bastığım an bana da basıyolar.Hava sıcak boğucu kaldıramıyorum akdeniz iklimi allak bullak oldum.


Kafam bölündü tam ikiye.Bi taraf diyo ki hayır sen bunu çok istedin binler arası seçilip buraya geldin başarısız olamazsın.Diğeri de diyo ki uzatma bitti oldu başına geldi yapıcak bişi yok kısmetin bu kadar zorlamak sadece uzatmaları oynamak olur.7/24 ağlıyorum işte aklıma geldikçe ama işim olucaktı.Şimdi napıcam nereye gidip ne işi yapıcam diye.Hayallerim bitti işte gene ulaşamadan yalan oldu diye.Halbuki o kadar yakışıodu ki bana diorum tutamıyorum manyk gibi ağlıorum.Çok zor allah düşmanımın başına vermesin.Ne olucamı gerçekten hiç bilmiyorum.Psikilogdan randevu aldık birazdan oraya gidiyorum .Ya çözülücek ya da bilmiyorum işte ya...


Burayı okuyan kişisel olarak beni tanıyan arkadaşlaırımdan rica ediyorum.Biliyorum destek olmak isticeksiniz ama yazıyı sadece kırk kere anlatmamak istediğim için yazdım herkese tek tek anlatınca anlattıkça kötü oluyorum çünkü....O sebepten ricam beni aramayın noldu iyimisin vs diye.Ben yanımda olduğunuzu biliyorum.Bana sadece kötülüğü dokunur....

Sonuçta olucak olan olucak sadece pişman olmamak için direnebildiğim kadar direniyorum çare aramaya çalışıyorum işte...

16 yorum:

öykü dedi ki...

Çok uzuldum Babe
gercekten cok uzuldum
dılerım bı an once toparlamandır
sevgılerımı
ıyı dıleklerımı gonderıyorum sana.

i am not your freud dedi ki...

psikoloğa gitmeye karar vermekle iyi yapmışsın. olmadı psikiyatriste gidip bi süreliğine hafif bi antidepresan kullanabilirsin. anlattıkların panik bozukluğa benziyo. güçlü olmak ya da güçsüz olmakla ilgili bişey diil, genellikle buna neden olan çeşitli faktörler vardır ve bi stres durumu (yeni bi yere taşınma, yeni bi ortamda yeni bi iş eğitimi, yeni beklentilerle karşı karşıya kalman gibi) tetikleyici olur ve bu durum ortaya çıkar. bunu yaşayan bir sürü insan var, delirmiyorsun korkma. bak bakalım psikolog ne dicek, ondan sonra bi karara varırsın devam edip edemiceğin konusunda. çok geçmiş olsun gazelle'cim, kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

çok uzuldum durumuna tam ıs sevıncını yasarken basına neler geldı.çok gecmıs olsun canım.öpuyorum.

OlurÖyle dedi ki...

ben de bugün bu bahsettiğin şeyleri yaşadım, panik atak değildi ama insanın nasıl bi anda aciz bişeye dönüştüğünü çok güzel öğrendim, yerimden kalkamadım tüm gün, ölüyorum sanırım dedim. çok geçmiş olsun çok.

Adsız dedi ki...

uff neler olmuş böle yaaa:((
babe sen ne günler geçirmişsndir nolmş yani eğitimse sınavsa.OooOOO topla kendinii sen seçilmiş insansın dediğin gibi.üzüldüm wallana anlattıklarınaaa.sen güçlü kızsındır bilirim:)
herşey hemencecik eskisi gb olur inş.Hevesin isteğin başarın hiç kırılmasın.öpüyorumm
Işıl

Larende dedi ki...

merhaba gazellecim ilk once sana çok çok gecmis olsun diyorum cok uzuldum gercekten. Isin stresi ailenden uzak olmak kesinlikle zor bi olay psikologla konusmak iyi gelir umarim. Herkesin kisiligi farkli elbette ama yine de yasadigim seyleri paylasiyim belki iyi gelir. Ben de garip bi ruh hali icindeydim uzun bi is arayisindan sonra gercekten yillardir cok istedigim sirkette kabul edildim. Kabul edildim ama sureli bir kontrata imza attim o kontrat da bu ayin sonunda bitiyor. O sebepten kendimi devamli denemede hissediyorum iyi oliyim de beni temelli alsinlar diye. Simdiye kadar hic bir seye stres olmayan ben olur olmaz seylerin yuzunden stres yapmaya basladim bi guvensizlik tuttu karnima bazen bi sancilar izin gunlerimi sevemez oldum (oyle insanlarin varligindan suphelenirdim hep ama var gercekten sahidim :P) yemin ediyom acaba kotu bi sey mi yaptim duzeltmek için orda olamayacam allahhhh ne olacak diye bildigin psikopatlasiyordum :D o ruh haliyle de dogal olarak hata yapiyordum stres hatayi cekiyor cunki. Isimi en guzel sekilde ne zaman yapmaya basladim ? rahatladigim gundur. Sonrasini dusunmemeye calistigim zaman rahatliyorum o zaman isimi daha guvenli daha iyi bir sekilde yapmaya basliyorum ve hissediliyor yani çok kafaya takmadigim zaman basarili olmaya basliyorum nedense sasirtici bi olay yani :D
tam aksine çok fazla dusunmeye baslasam basarmasam ne yapacam ne olacam diye hickirdigim zaman o isi tek cozum olarak dusunup omuzlarima kendimden buyuk bi yuku koydugum zaman o zaman isler yolunda gitmiyor kendime olan guvenimi kaybediyorum cunki ve sef o zaman fark ediyor durumu.
Potansiyel yenilgiyi kabul edip o ise gore degilim belki ama kendime inaniyorum basarili olmak için gercekten elimden geleni yapiyorum ama olmazsa baska bir seyi bulurum kapasitelerime inaniyorum diye kabullenmeye basladigim an rahatladigim andir çok sasirtici da olsa. Kendine inanacaksin gazelle onlar degilse baska biri kesfeder ne kadar yetenekli bir insan oldugunu.
Belli ki o isi çok benimsedin anliyorum seni su an basaridan baska bir ihtimali dusunemiyorsun belki de o kadar insan içinde secilmis olmanin da etkisi var ama o sebepten asiri derece kendini strese sokuyorsun istedigin gibi gitmese de ne kadar cok uzulecegini biliyorum ama asla kendine olan guvenini yitirme basarmasam ne yapacam diye haykirma bugun yarin da olsa illa ki seni mutlu eden bir isi bulursun belki de daha çok mutlu eden hatta. O ihtimali de kabullenmeye baslarsan eminim stresin azalir. Ahhh bi de patronun onunde olmuyor aa kucuk emrah in filmleri modunda takilmak kaderimi size emanet ediyorum diye kucuk ebru yasar lar olmamiz daha etkili degil mi beni ne doktorlar ne muhendisler istedi modunda :D
Benim soylediklerim o egitimden ayril anlamina gelmiyor kesinlikle tutun ve elinden geleni yap ama kriz ortami cok zor da olsa o isi tek cozum olarak gormeyeceksin omuzlarinda koskocaman bir yuk olarak gormeyeceksin yoksa o an çok fena stres yaparsin ve o zaman belki dayanamayabilirsin titreme baslar sanci tutar hasta edersin kendini basarisiz olmaktan cok korkarsin. Kulaga cok garip de gelse basarisiz olmayi çok kotu bir sey olarak degil de daha cok bir rota degisimini olarak kabullenecegin an basaracagin andir. O liman olmadi mi haydi baska limana :D (ki dile kolay biliyorum). Senin kapasitenlerine inaniyorum gercekten o egitimi basaracagina inaniyorum tutun sansimi deneyecem gercekten elimden geleni yapacam basarmak için belki basarili olamayabilirim ama yine de pes etmem ve eminim er ya da geç beni mutlu edecek bir isi bulurum diye. O ihtimali goze almaya baslayacagin an bence yavas yavas rahatlamaya baslarsin ve egitimini en guzel sekilde basarirsin cunku kendini hasta edip basarisizliktan korkmamis olursun. O zaman bayan Gazelle falan holdingin yonetim kurulu uyesi olarak cikarsin karsimiza bol bol hava atarsin bize :P
Kendimi iyi ifade edebildim mi bilmiyorum cunku bu yasadiklarim daha taze benim için anlatilmasi da zor. Dayan dayan dayan diyorum guzel akdenizimin tadini da cikarmaya bak bu yaz gunlerinde buyuk boyutlu bi ocaga donustuyse bile :P

Larende dedi ki...

Allahhh tam anlaminda destan yazmisim o kadar uzun oldugunu fark etmemistim pardon :D

Larende dedi ki...

ya bir daha okudum yazdiklarimi ama anlatmaya calistigim olay harbiden zor yorgunluk da var ustumde yanlis anlasilacam diye çok korkuyorum ozur dilerim. Ozetle sakin basarisiz olacam diye korkma o sebepten hasta etme kendini asiri derece stres yapip da binlerce insan arasinda secildiysen bile cok agir bi yuk olarak algilama bu isi basarili olacagina gercekten inaniyorum eminim tum adaylari toplasan bi gazelle etmezler : )eminim ulasmak istedigin pozisyonlara ulasirsin yeter ki basarisizliktan korkma kendine asla guveninini o kadar insan arasinda secildiysen bosuna degil herhalde :)

babegazelle dedi ki...

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum doktorla görüşmek ii geldi hafif de bi ilaca başladık o bana destek oluyor allahın bi şekilde bana yardım ettiği bi iki işaret de aldım moralim daha ii şöyle ki ders çalışamayıp burdan ayrılabilirim bunu kabullendim kesinlikle üzülmicem eğerki problemime yenik düşüp ayrılırsam bu kalır başarıszlık hi,ssi vs ama çalışamadım rahatsızdım o yüzden elendim dersem bunu başarısızlık olarak görmicem

larende:özellikle uzunca benle paylaştığın için teşekkür ediorum resmen psikyatr da snein söylediklerini söyledi içimi rahatlattım ders çalışamadığım için gidebilirim buna üzülmicem o kısmet bişi die bunu kabul ettim ben sadece gene de morali,mi yüksek tutucam tavsiyeler ilaçları tutucam elensem de mutlu gidicem eve yazdıkların durumumu çok ii özetledi sana da çok teşekkür ediorum:D

totocuk dedi ki...

babe, tam olarak anlamadım hazırlandıgın sınavın ne oldugunu ama hiçbişey saglıktan olmaya degmez!
çok büyük geçmiş olsun, gamsız ol dicem ama insan huyu suyu bu ol demekle olunmuyor :(
işallah gönlüne göre olur hersey

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

geçmiş olsun.. ya ne egitimi bu böyle
çok üzüldüm cidden ama stres yapma, koy gitsin modunda ol en iyisi.

ella dedi ki...

psikologa gitmekle en doğru kararı vermişsin canım, çok geçmiş olsun.

Pilli-Cadi dedi ki...

elbette psikolog su an icin en iyisi.

isin garibi panik atak genelde bana olmaz diyip olanlariin hareketlerini garipseyenlerin basina geliyor.
abim benimle cok dalga gecmisti simdi sen delirdin mi diye, bes ay tam bes ay sonra allah basina verdiginde gördü delirmeyi, ki ben abim kadar degil hatta senin ataklarin kadar bile olmayan hafif ataklar geciriyorum hep.

sana simdi gecmeyecek gibi geliyor bu durumun ama bak bu kadar cok sey yasadim ordan biliyorum inan gecicek yeter ki durumunu kabul et ve tedaviye basla.

sagliklar diliyorum sana babe

Adsız dedi ki...

canım ben de o panik atak rahatsızlığını geçirdim canım seni öyle iyi anlıyorum kii biliormusun ben evden hiç dışarı çıkamadım panik yzüünden,psikiyatriste gittim ben de ilaç içtim hala da içiyorum.emin ol düzeleceksin şimdi ki ilaçlar öyle etkili ki hiç bir yan tesiri yok ama ilk aylarda bulantı yapıo ama gitiikçe azalıyor.canım her zaman yanındayız okuyucuların olarak.desteğimiz hep seninle.çok çok iyi olacaksın.annene de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Adsız dedi ki...

Kamikaze çok teşekkürler .Ayrıca yorumlarıyla destek olan herkese yürekten teşekkürler.İyiki varsınız.Babe'im çok kısa bir süre sonra iyi haberlerle dönecek aranıza.Gazelle's mum.

Antik/\cı dedi ki...

merhaba senı cok ii anlıyorum die cümleler kurmak senı hıcbırzaman rahatlatmıcak cok ii biliyrm bende uniwersitenin ilk yıllarında baslamıstı herseyden korku basaramıcağım korkusu o ruh hali nasıl anlatılırki sanırım olmayan yok benım simdi manıc depresif biri oldum cıktım annemde war bende öle cocuk genlerını tasıyo anneden alıo cocuk olmakmı zor anne olmakmı zor bilemıyorum acıkcası az mı hastanelık oldum azmı ellerim kollarım bağlandı bi deli gömleği giymediğim eksikti insanın dibe cökmesi bu oluyo sanırım zamanla kendını kontrol etmeını öğrenıyorsun atakları tetikleyen durumlar war ve onlara sadece cok dıkkat et asla ıstemediğin hiçbirsey yapma dostumun gönlü cart curt kendini ac bırakman bile senın atak gecrmene sebep olur umarım en yakın zamanda hastalığını kontrol edebilmeyı öğrenebilirsin ...