Şu habere göre piskolog bi anne önyargıları yıkmak için kızının ilk reglini partiyle kutlicakmış.Hem hoşuma gitti hem de gereksiz buldum.Hoşuma gitti çünkü kadıncağız: "Erkek sünnet oluyo kutlama askere gidio kutlama düğün dernek,kadınaysa bi düğününde kutlama yapılıyo,bu eşitsizliğe son vermek istedim kendi çapımda" demiş. Orası tamam eşitsilik olduğunu ben de düşünüyorum. ama durumu eşitleme çabasının bana gereksiz gelmesinin nedeni erkeklere yapılanı da gereksiz bulmam.


Heyoo oğlumuzun şeyini kestircez hadi düğün dernek kutlayalım,erkekliğe giriiyo çocuk kolay mı.Zihniyet bu olduğu için kof bi erkeklik kavramı var bu ülkede bebedeki fazladan bi deri alınıp üstüne koçum aslanım erkeksin sen die sexist bi kafayla yetişince erkek oluo çünkü.Bigün oğlum olursa aslaaa aslaa sünnet düğünü yapmam sessiz sedasız hastanede halledilir biter.Bu bi sağlık uygulamasıdır elaleme erkeklik şovu yapma vesilesi değil.


Ülkem bu durumdayken hazır değil daha böyle bişeye keşke olsa.Şimdi bu kıza kutlama yapıcaklar da noolcak,okuldaki şuursuz veletler taciz etmicek mi kızı.Hişş Ezgi laaa kan grubunu söyle bilelim de kan kaybından ölmeyesin,kanatlı mı kanatsız mııı eheiheeieehhe şakalarıyla muhattap olmicak mı şimci bu zavallım.Hep kavramların içi doldurulmadan şişirilmesinin sonuçları.Adam bunu görüyo ailede,kendi davulla zunayla duyuruluyo, kızkardeşi saklanıo marketten aldığı orkidleri hırkasının altında sokuyo eve.


Bizim şuanki toplumumuzdan bu açıdan daha ileri olan bi toplum var hem de yüzyıllar öncesinden kurabilmişler ya bu zihniyeti hayranım onlara bu açıdan.Amerikan yerlileri yani kızılderililer.Doğumgünü kutlama gibi bi kavramları yok çünkü sen doğarken özel bi çaba sarfetmiosun ki kutlamaya değer olsun,kutlamaya değecek bişey yaptığın zaman ödüllendiriliosun.Erkeklerin erkekliğe geçişi demek kendilerini kanıtlayacak bişey yapmak demek.Sexist ya da feminist bi insan değilim ya da kadınlar bi alanda erkeklerin önüne geçtiği zaman oh oh canıma değsin,geberin erkekler diye sevinen kadın güruhundan hiç değilim,ama uygarlığın kadına verilen değerle de ölçüldüğüne inanıyorum günümüz toplumunda. Yerlilerin kadına davranışları da çok hoşuma gidiyo bu sebeple.Anaerkiller bi kere,adam kadının evine taşınıyo çoğu zaman.Çocuk yetiştirmeden kadın sorumlu ve sürekli bunun için saygı duyuluyo kadına,yönetimde söz sahibiler,ölen savaşçı kocalarının yerlerine geçmeye bile izinleri var.Yaratılış mitlerinin çoğunda başrolde kadın var modern dinin beyinlere zerk ettiği Adem'in kaburgası hikayesinden farklı olarak.Apachilerde aynı yukarda bahsettiğim kadınlığa geçiş töreni çok normal Sunrise ceremony diolar ve kadının ilk reglinden hemen sonra gerçekleştiriyolar bu süreçte de kadının kutsal olduğunu iyileştirme gücüne bile kavuştuğunu düşünüyolar.Yani günümüzdeki gibi kadınlığa adım attı bu aman dikkat edelim bi yere salmayalım namusumuza halel gelir maazallah diye bi düşüncenin zerresi yok.


Başta belirttim törende işin show kısmında gözüm yok,dikkat çekmek istediğim kafa yapıları.Ne zaman ilkel saydığımız bu kabilelerin anlayışına fikirlerine sahip olucaz işte o zaman adam olucaz bence.O zaman anlamı olucak bişeylere geçisin olgunlaşmanın vesairenin o zaman da isteyen davul zurna istediğini kutlar ona bi lafım olmaz:))

9 yorum:

Böcek dedi ki...

blog sahalarına hızlı dönüş yapan babenin post performansı bugün yerinde :)
bu sünnet olayına hiç bu açıkdan bakmamıştım..lan kimse bizim kadınlığa geçişimizi falan kutlamıyor.ne ala mualla..yada kadın olmanın verdiği güzel değerleri kimse hafife almıyor.
çok mühim konuya barnak basmışsın babe tebrik eder,gözlerinden öperim:P
böceeeen:)

Ay BU KIZ dedi ki...

bakış açınıı yirimm yirimmm.. hay sen çok yaşaaa :):)

Üfürükten Prenses dedi ki...

güzel anlatmışsın şekerim..
kadınlığa veya erkekliğe geçişin kutlanması bana da komik geliyor..
ama galiba bu psikolog teyzeninki bir isyan..
hani adet gören kadın pislik,yaptığı yemek yenmez,ibadet edemez vs.. bunlar sadece erkeklerin bize yüklediği aşağılamak adına yapılan şeyler..

ibadet meselesi bile adetliyken kadına zorluk olmasın sebebiyledir.. ama buna bile kadın pistir ibadet edemez diye bakıyorlar..

nerden nereye geldim yahu:P

osuruktanteyyare dedi ki...

bnde sevmem öle düğündü dernekti işleri ama takı olayına ii para götürüon heaa

Brc dedi ki...

ahahaah zaten düğünler ne içindir eşten dosttan para gelsin altın gelsin:))
bu arada bazen öle şeyler okuyorum ki geçmiş uygarlıklarla ilgili bizden ne kadar ielrde olduklarına inanamıyorum.
şu regl olayında da çoğu arkadaşım zamanında tokat yemiş şok olasınlar diye birde böle bir boyutu var bu durumun :)))

Adsız dedi ki...

haha benim kuzene de pastalı mastalı parti yapmıştı ailesi bide sülaleyi yemeğe çıkarmışlardı.görmemişn kızı olmuş .. töbee töbee. sünnet düğününe karşı bir insanımdır daha bebekken olsun isterim çocuğum olursa onun stresini yaşamasın yavrucak bide:)

doğum günü işini hiç böyle düşünmemiştim ya mantıklı geldi

Pilli-Cadi dedi ki...

babegazelle canim güzel bi noktaya güzel parmagini basmissin. hic bu acidan bakmamistin bu acidan bakmami sagladigin icin sagol :)

(ne diyorum ben yya)

babegazelle dedi ki...

saolun duyarlılığımı paylaşan guzular ehehehe

üfücüğüm:kesinlikle çoğu şey erkek egemen toplumun yanlış bakış açısı niyeyse feminist damarım tuttu:)))

teyyare:wallaha azcık da onun için yapıolar zati

brc:ne tokatı ya kimden noluo bi dakka ?!?

Böcek dedi ki...

cadım ne diyorsun sen ya :D:D