Bok gibiydi hava bugün,yağmur fırtına oturdum ben de bütün gün türk filmi seyrettim,artık ne kadar yayınlanan varsa,bi başından bi kıçından bi o kanaldan bi bu kanaldan,nasolsa 5 bin kere seyrettim hepsini daha önce.Olsun,farketmez ben bayılırım türk filmine ağlarım bile,mesela selvi boylum alyazmalımda istisnasız hep ağlarım...Bazılarının repliklerini ezbere bilirim,giydikleri vintage kıyafetlere hasta olurum,Türkan Şoray makyajı yapabilmek için ayna karşısında saatler harcarım,gaza gelip telefonu naloo diye açarım,yeşilçam şarkılarını ezbere bilir,her izlediğimde saf aşk budur bee 21.yy postmodern aşklarının içine sıçiim diye söverim...


Suzan Avcı,türk sinemasındaki en ünlü kötü kadın,tekmil türk kadınını "sarışın aşiiiftee"lere düşman etmiş kadın,benimse acaip sempati beslediğim kadındır.Yıllardır ne zaman nadiren de olsa izlemediğim bi türk filmi olsa içinde de Suzan Avcı olsa hep içten içe boş bi umutla beklerim bilirim yeşilçam'ın türkan şoray gibi kanunları vardır iyi kız kötü kız bellidir,sonunda esas oğlanı koluna takıp ağaçlar arasında kovalamaca oynicak,pembe panjurlu evine götürcek bellidir.Ama ben bi umut hep beklerim işte,bi kere de Suzan Avcı kazansa,erler film sundu yazısından hemen önce son gördüğümüz sahne Suzan Avcı ve Ediz Hun'un düğünü,Türkan Şoray'ın bozum olmuş surat ifadesi olsa diye geçer içimden,böyle piskopat bi hayalim var,Türkan Şoray'a gıcık olmam asla,idolümdür canımdır kirpiğine gurban olurum keza diğer esas kızlara da öle ama vardır işte böle sadist bi hayalim.Suzan Avcı,bi kere kader vurmuştur öle kötü olmuştur.Çoğu filmde adama yıllarını vermiş metrestir,adamını melekler kadar saf kıza kaptırır,şu msj verilir yurdum kızlarına hanım hanım oturan ödülünü alır orsbuluk eden belasını na böle bulur işte.Suzan yenilgiyi kabul etmez,adamını geri almak için kötü yollara sapar kızın içkiye ilaç koydurtur adamlarla resimler çektirtir vs vs,izleyenler allah cezanı versin be pis cadı ellerin kırılsın der.Ama kimse düşünmez ki o da sevmiştir üstelik terkedilmiştir,insan piskolojisinin böyle bi durumda intikam kalkanlarını devreye sokması normal bi hadisedir.E tabi bunlar filmdir,kurmacadır ama şöyle bişey de vardır,Erol Taş'ın gerçek hayatta gördüğü yerde suratına yüzüne tüküren,Tecavüzcü Coşkun'u taşlı sopalı kovalayan süper realist halkımdan Suzan Avcı da nasibini çok kere almıştır.Oğlu'nun askerde yemin törenine gidememiştir mesela oğlu aman anne bi laf ederler şimdi benim başım belaya girer deyip gelmemesini rica etmiştir çünkü...Oysa o gerçek hayatta, Nebahat Çehre benim arkadaşım ona bunu yapamam diye Yılmaz Güneyle çektikleri bi filmde onu öpmeyi reddedicek kadar,ince bi insandır:))


Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit aşkı ile ilgili kulağıma bi şehir efsanesi çalınmışlığı vardır,bilmem doğru bilmem yanlış.Efsane der ki,birbirlerine aşık olmuşlar gerçek hayatta,ama vermemiş Hülya Koçyiğit'in ailesi,sinemacıya varsın istememişler,istemişler ki sağlam evlilik yapsın malum bu kadar şöhret varken.Aile izni olmayınca aşklarını kalplerine gömmüşler,arkadaş kalmışlar,Ediz Hun aşkını unutmak için gitmiş yurtdışına eğitime falan.Bu hikaye yalan bile olsa beni acaip etkiler.Bu ikilinin filmlerini hep bi buruk izlerim ondan.Gerçek hayatta kavuşamayıp,filmin sonunda kavuşmaları bana hep ironik gelir.Son karede kameraya mutlu mutlu sırıtırken hala az biraz kalpleri yanıomuş gibi gelir,yani ben öyle düşünmek isterim sanırım:)Zaten bana kalırsa romantik komedi türündeki türk filmlerinde en başarılı Jön Ediz Hun'dur.Yakışıklı adama komedi çok yakışmaz ama o yakıştırır.


Ortada dram varsa,ağır abilik delikanlılık varsa Kadir İnanır kraldır.O dönem kızı olsam kesin aşıktım ona biliorum:)Tam bi bakış oyuncusudur kanaatimce,ona da gurban olurum:)))











Başkaaa başkaa,Sadri Alışığa,Kemal Sunal'a çok gülerim,fırsatın olsa hangi oyuncuyla oynamak isterdin sorusunun cevabı Şener Şen'dir.Adile Naşit'i fahri ananemmiş gibi severim.Münir Özkul karakter oyunculuğu tarihine adı altın harflerle yazılacak insandır,Salih Güney jön oynicak kadar yakışıklı olmasına rağmen ona neden ekseriyetle Suzan Avcı'nın erkek versiyonu muamelesi yapılmıştır merak ederim,Hulusi Kentmen,öyle etrafa hömkürüp zömkürürken ekrandan elimi sokup bıyıklarına mıncırıp yirim seni yirim diyesim gelir,daha sayamadığım bi dolu oyuncuyla yeşilçam bende peeek kıymetlidir,poh yisin holiwud:))Bu da böyle bi yazımdır işte:)))





9 yorum:

Beter Böcek dedi ki...

Sadri Alışık benim başımın tacıdır, çok severim ustayı, beni öyle bir ağlatır ki Ah Müjgan Ah filminde, Kartallar yüksekten uçarda ve Gelinlik kızlarda...

Hülya Koçyiğitle Kartal Tibeti çok yakıştırırım, beklenen şarkı, seven ne yapmaz, senede bir gün ve hıçkırık favorilerimdendir.

Kadir İnanır ve Türkan Şoray ikilisine biterim, Kadir İnanır bir röportajında filmleri çekerken Türkana aşık olurdum hakikaten, film bitince biterdi demiş.
İkisinin evlenmesini hakikaten çok isterdim.
Türkan Şorayın vesikalığı cüzdanımda durur, beyoğlunda bir fotoğrafçıdan almıştım, o derece severim yani.
Selvi boylum al yazmalım, devlerin aşkı, deprem, dila hanım hitlerdendir.

Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan ikilisini de unutmamalı, çok yakışırlar birbirlerine, yaz bekarı ve ah nerede hitlerimdendir.

Münir Özkul ve Adile Naşitide unutmamalı, Gülen gözler, Bizim aile ve Neşeli günler izlemeye doyamadıklarımdandır.

Ben Bulut Arasın en büyük hayranlarındanımdır, çok severim adamı, şu yaşa geldi hala karizmasını konuşturur.
Sultan filmi de unutulmaz tabi.

Cüneyt Arkını da unutmamak lazım.
Bu arada Suzan Avcıyı bende pek sever, pek de alımlı bulurum, anti sarışın bir insan olarak ilginçtir o kadını hakkaten severim.

Yeşilçam'ın unutulmayacak yıldızlarından vefat edenlere Allah rahmet eylesin, Ne Kemal Sunalı, ne Sadri Alışığı ne de Hulusi Kentmeni ve nicelerini unutmadık.
Yaşayanlarında hayattayken değerini bilmeli.

Sevgiler...

nergisce dedi ki...

tursuculara gecen hafta baktim cok sekerler yaa, türk filimlerinin tadi hic bir filimde yok artik

babegazelle dedi ki...

Tuana:aha bu da benden:))

nergis:bombadır o film yaaa,ben de bayılırım.)

rabesandratana dedi ki...

ilginç bir şekilde (aslında ilginç değil tabi eheh) benim de en sevdiğim aktör kesinlikle sadri alışık. ah müjgan ah daki serenat'ını bir kenara bırakıyorum serseriler kralı filmindeki performansı, oynadıgı tüm filmlerdeki mimikler. çok severim sari babayı.

bir de sanırım aynı gün dalmışız sabahtan filmlere. izmir'e de yagmur yagdıgı gün evden çıkmayayim dedim. öğlen 7. kanal da ''sevemedim karagözlüm'' başladı. ben dila hanım filminde gördüğüm türkan şoray'ı '' bundan daha güzel olamaz'' diye yorumlamıştım ama bu filmde efsaneymiş asıl..
sevemedim karagözlüm seni doyuncaa dediği an ben de eridim bittim : ))
kadir inanır'la yıllar boyu böyle filmlerde oynayıpta nasıl birbirlerine aşık olmamışlar anlamış değilim ama belki de olmuşlardır bilemeyiz değil mi?.
son olarak kartal tibet'i de çok sevdiğimi belirtir gözlerinizden öperim.
dudaklarınızdan tebessüm kalbinizden kartal tibet sevgisi eksik olmasın.. :)

Brc dedi ki...

merhaba

yazı süperdi.bu arada bende senin gibi sadistlerdenim galiba.bi bomba olsada kötü kadın taksın koluna jönü diye beklerim hep.
ben gülşen bubikoğlu-tarık akan filmlerine hastayım.1000lerce kere izleyebilirim sanırım onları:))

Sevgiler.

babegazelle dedi ki...

rabesandratana:evet galiba:))ikisi de süper filmlerdir bi de sonra sultan azize ohooo.Kadir İnanır aşık oldu mu bilmem ama Atıf Yılmaz Türkanla film çekip ona aşık olmamak mümkün değil demiş

brc:sadistlik de değil bizimki de işte acıma ben çok acırım suzan avcıya misal.Onlardan bahsetmemişim yazıda ama evet ben de çok severim ah nerede misal:)

Adsız dedi ki...

ya Ediz Hun ve Hulya Kocyigit'in "Hickirik" diye bi filmi var izlediniz mi? hayatimda izledigim en guzel filmlerden biri olabilir. tam Shakespeare trajedisi ve bilmiyorum belki bi oyunundan alintilamislardir ama inanilmaz bi film.

babegazelle dedi ki...

bilirim bilirim fenadır o da.Kerime Nadir romanından uyarlamaymış

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Türkan Şoray idolümdür, üstüne tanımammmmmmmmm.