Bağla Hamdi bana Hollywood senaryo yazarların bağla şuraya,azarı yemeden düzelmicek bunlar:



Hüoop alooo,ey kendini çok akıllı sanan amarikalı scriptwriters* türk filmlerini beğenmionuz,dünyayı kurtaran adam ve türevi türk filmlerini o yaptığınız gelmiş geçmiş en kötü 100 film listelerinizde en baş sıralara oturtuonuz,e ii peki biz zaten idda etmemiştik onların başyapıt olduklarını,ama yerdiğiniz şeyi cilalayıp,son teknoloji donatıp aynen dünyaya pazarlamasını bilionuz,herkes yer biz yemeyiz,çok konuda uyuyo olabiliriz ama konu diziydi filmdi olunca türk milleti yakalar cicim.Biz bu filmiii teee seneler önce yaptık Ruhsar bu bildiğin Ruhsar,hani Cem Davran Hande Ataizi,ölmüş de öte alemden geri gelmiş falan.




Aha daha yeni yemin verdim romantik komedi izlemicem diye şu yazımda ama babam işte gene almış gelmiş ben de he bakiim bari dedim.Konu temelde Ruhsarla aynı,azcık ghost whisperer öğeleri serpiştirilmiş,ölen sevgili rolüne şuanki popülerliği bari filmi kurtarsın diye paraya kıyıp Eva Longoria getirilmiş,olmuş sana "Over her dead body"türkçesiyle(çevireni allaha havale ediyorum)"sevgilimin kazara bu dünyadan göçmüş eski nişanlisiyla taniştiğim gün"



Konu zaten felaket klişe,bizim Ruhsar dışında da bin yerde işlendi.Öldün eee,öte tarafa geçtin,şudan çıkmış balığa döndün bi yandan 3 buçuk atıosun nolcak,yanacam mı acaba ne sorcaklar şunu nası açıklarım bunu nası açıklarım die.Sizi geri yollicaz,niyeee,son bi göreviniz kaldı,dünyadaki sevgilinizin,nişanlınızın,kocanızın artık herneyse hayata devam etmesini mutlu olmasını sağlicaksınız,yani ona başkasını bulcaksınız.Hoppalaaa,ben uğraşiim adamı tavla,et,istediğin hale getir o kadar emek sarfet.çalış çabala mal mülk yap birlikte,sonra neee elinle başka kadına devret...Yok öle hortlarım adamın başına çökerim,temiz bi kalp kriziyle yanıma aldırtırım sonra sen sağ ben selamet,and they lived happily ever after olur...:))Eva'nın yanlışı buydu filmde kızla değil adamla paylaşacaktı kozunu da neyse....Dedim ya film vakit kaybı,ama böle light bi film olsun,aliim sevdiceğimi yanıma zaten amaç onlar değil biz romantik olalımsa izlenebilir.






Zaten spoiler'ın allahını verdim,izlemek isteyende şevk mevk bırakmadım bi de gereksiz uzatıorum farkındayım ama,neden neden neden bazı aktör veyahut aktristler böle oynadıkları çok tutulmuş popüler olmuş bi rollerinin etkisinden çıkamazlar???Bi sonraki rol popüler rolün tamamen zıttı bişey olabilir ama,oyuncu gene aynı jestler aynı mimikler aynı tavırlarla oynar o rolü.Bu filmde ben despırıt hauzvayfstan Gabriel Solis'i izledim gene bekledim hatta Carlos (hatta mümkünse yakışıklı bahçıvan oğlan)da fırlicak mı biyerlerden diye:)).Eva Longoria anlicanız bu filmde gene çok bilmiş,kontrol manyağı,her fırsatta kocasına carlayan,daracık eteği içinde küçük adımlarla hızlı hızlı histerik histerik yürüyüp etrafa emirler yağdıran bi kadın rolünde.Meltem Cumbul'la Özcan Deniz'in dizisi de başlicak ya şimdi...Ben gene sinir olcam Meltem Cumbula,çünkü adım gibi eminim gene her cümleye ya ya ya diye başladığı klasik memolideki zeyno kalıbını kullancak...Ne ala memleket yaa bi kalıp belirle kendine her rolde kullan,ninem de oyuncu olsun o zaman,bin basmazsa bunlara noliiim.:)))



Gece gece,film anlatcam diye başlayıp ninemden çıktım ya kendimi tebrik ediyor,bu şuursuz halimi ve saçmalıklarımı beni bi zombiye çeviren sevgili davulcumuza bağlıyorum.sustum ve kaçtım byeeee:)

9 yorum:

rabesandratana dedi ki...

tagler süper olmuş eheh ''kolay basit oyunculuk kalıpları''
romantik komedi izledim ben son 2 ay. daha geçen hafta bıraktım. milletin gözyaşı döktüm diye anlattıgı filmleri izledim ama cidden bu tarz yok olsun artık ya. over her dead body de cidden bildiğin ruhsar çıktı. eva longoria da çok itici bir kadın gerek desperate housewives'da olsun gerek tony parker'la evli oldugu olsun allahım, tony parker iflah olmaz bir fransız romantiği de olsa ne iş... ehem neyse kıskanmadım zaten... adam sandler oynamıyorsa böyle filmlerde izlemeyeceğim bir daha ben de ahah

Üfürükten Prenses dedi ki...

ayy yine mi davulcu ya:P
ama süper analmtışsın,ben romantik komedi delisiyim..
buna biras benzer en son 'cennet gibi'yi izlemiştim ama orada kız göçmüştü öteki tarafa izledin mi onu?
çok güldüm okurken,meltem cumbula da katılıyorum.. biras yenile kendini di mi?
amerika'da eğitim alıyorum diye hava atmayaı biliyorsun??

babegazelle dedi ki...

rabesandratana:benim itirazım romantik komedilere değil zaten,aptal romantik komedilere,güzel çeksinler orjinal çeksinler canımı yesinler,ben de ruhsuz diilim herşeyden önce gözünü 24 saat pembe dizi izleyen bi ortamda açmış anneden önce brook babadan önce erik demiş bi şahsiyetim(bknz.cesur ve güzel)ruhhastası gibi türk filmi seyrederim,yeter ki klişeye bağlamasınlar ben gene izlerim.Adam Sandler konusunda katılıorum,çirkin şeker şey yirim onu:)),50 first dates'e bayılırım misal:)))

prenses:anam davulcudan kurtulamıorum ki,cama çıktım bağırdım olmadı,geçen bahşiş toplamaya geldi insan gibi rica ettim,olmadı zannımca büyük müzisyen olma hayalleri vardı,hezimete uğramış acısını çıkarıo:))izledim izlemem mi,bok attığıma bakma izlemesem nası atıcam:)))ayrıca dediğim gibi iyisini severim de.Meltem Cumbul niye geldi yaaa,iyiydi amerilkada kalsaydı orda zaten özcanla fahriyeyi de ayırmış gelir gelmes,kıskançlık krizine sokmuş fahriyeyi,magazincilerin yalancısıyım:)))

Beter Böcek dedi ki...

Meltem Cumbulun oyunculuğu iyidir ya bir tek orada hemfikir olamadım seninle, gönül yarasında nasıldı bombaydı bence neyse.
Özcan denizle fahriye konusunda ise fahriye boşa kıskandı bence zaten meltem cumbula bin basar ki gereksiz.

babegazelle dedi ki...

tuana:şimdi kişisel olarak yiğidi öldür hakkını ver sözüne gönülden inanırım,meltem cumbul'un en iyi performansıydı o film,ben de beğendim orda,zaten film başlı başına top'larım arasındadır,timuçin konusuna girmiorum çıkamam:)))ama meltem cumbul memoli ve akabinde oynadığı dizilerde biraz kullandı o bahsettiğim kalıbı bence,gerçi amerika eğitimi faydalı oldu sanırım gönül yarası da o evrede çekildi çünkü,bakalım yeni dizisinde gözlemlicem eğer beğenirsem önce ben övücem burda söz:)))Kadına kişisel garezim yok,ama baazı oyuncu bazısına sevimli gelir bazısına gelmez o hesap benimki,fahriye konusunda hemfikirim,şapşal kız...

Böcek dedi ki...

zaten bizim sinemamız da artık bir rolü oyuncunun biri oynarsa genellikle o rol o oyuncunun üstüne yapişir ve zor kurtulur.. mesela oktay kaynarca nın çakır felaketi gibi.. ha zaten bu saatten sonra da necati şaşmaz kalkıp bir komedi filminde rol alsa eminim kimse izlemez. ben bunu biraz da bizim ota sineğe gülen seyircimize bağlıyorum..

babegazelle dedi ki...

cicim:haklısın,hadi oyuncu aynı kalıbı kullanıyo diye kızıoruz ama,yapımcılar da hep aynı tarzda şeyler sürüyolar önlerine o da var,bu tuttu hadi bi daha ısıt ısıt sür öne hesabı.Asıl çelişen rolleri oynasınlar o zaman oyuncu derim ben.

Adsız dedi ki...

sen onu bunu bırak da, ben çeviriye koptum, zuhahhaah:):):):)
"sevgilimin kazara bu dünyadan göçmüş eski nişanlisiyla taniştiğim gün" demek, çevireni hakkaten tebrik ederim yani :):) bizde burda iki sayfa bi çeviri bulalım, hakkıyla paramızı kazanalım diye yırtıyoz bi taraflarımızı. Filmin replik çevirisi nasıldı peki? varmıydı eciş bücüş çeviri olduğu bariz kokan deyimler fln? kocaaaa yazıda benim en çok bu ilgimi çekti napiimmmm :):) branş meselesi heral ;););) biras da hazımsızlık :):) öptüm seni, mukk mukkkk :)

babegazelle dedi ki...

zuzu film çevirisi de çok ii diildi yaaa,yemin ederim film izleyemez oldum doru dürüst orjinalle çeviri arasındaki farklara takılıorum sürekli murdar oluo film anasını satiiim,hazır evde boş da duruorum varmıdır ki öle bi şirket film çevirisi işine giriim diorum aslında,millet düzgün izlesin:))bi çeviriolar film dio ankara altında yazıo götün kara töbe töbeeee.mıncırdım al yanağına yavrum